Mitt 2014

2014-12-31 @ 23:59:00 ? Permalink ? Min vardag
Eftersom att jag gjorde en lista över mitt 2013 förra året vid den här tiden, så tänkte jag att jag lika gärna kan fylla i samma lista nu i år. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Hm.. jag flyttade hemifrån (!), började på högskolan (!) och jag lärde mig att virka!
Hur har ditt 2014 varit? - Mitt 2014 har varit upp och ner. Mest upp, men också en lite ner. 
Blev du kär i år? - Hehe..
Vilket datum från 2014 kommer du aldrig att glömma? - 17-18 Augusti. 17e flyttade jag hemifrån tillsammans med bästaste Lovisa och den 18e började jag högskolan. Det är nog de två datumen som jag kommer komma ihåg ett bra tag framöver. 
(Hehe... liiite så är det, men inte riktigt, tyckte bara att bilden var rolig...). 
 Vad är din största framgång 2014? - Att jag kom in på förskollärarprogrammet på högskolan i Jönköping. Att jag flyttade till Jönköping. Och att jag började på högskolan, i Jönköping. 
Bästa köpet? - Oj.. det var svårt. Men kanske.. allt garn?
Vad spenderade du mest pengar på? - Garn... om man inte räknar med hyra, mat och bensin. Och kurslitteratur...
Gjorde någonting dig riktigt glad? - Att min fina vän Evelina kom hem efter två år i U.S.A och att vi nu mera är klasskompisar. Sen finns det många andra bra saker som gjorde mig mycket glad under året som har gått.
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2014? - Den enda låten jag kan komma på just nu är nog All Of Me med John Legend. Ååh, den e så bra att jag får rysningar!
Största musikaliska upptäckten? - Är det ok att säga John Legend på den med? ;)
Vem/vilka har du umgåtts mest med? - Om man bortser från familjen så skulle jag vilja säga; Lovisa, Evelina, alla människor i klassen och Felicia. Självklart har jag umgått med många fler, men just dessa har jag umgåtts liiite mer med. 
 Bästa minnet 2014? - Måste ju vara den dagen i höstas då jag och Lovisa fick bogsera Lovisas systers bil, haha... (läs om detta här..). 
Har du haft ett förhållande under 2014? - Mer än med mina virknålar och min mobil? Nej.. 
Är det något du saknar 2014 och vill ha 2015? - Jag tror jag säger precis som förra året; liite mera vilja och mycket mera kämparglöd. Lite självdiciplin på det och motivation, så kommer jag komma långt!
Vad önskar du att du hade gjort mindre? - Jag önskar att jag hade tagit vara på dagarna lite bättre. 
Favoritprogram på tv? Bonde söker fru och How To Get Away With Murder!
Vad fick dig att må bra? - För att låta extremt klyschig så måste jag säga min familj och mina underbara vänner.  
Tror du att år 2015 kommer att bli bättre? - Bättre och bättre... Ja, en del saker hoppas jag att de ska bli bättre, men annars så tycker jag att 2014 har varit helt ok! Så om 2015 blir lika bra så är jag nöjd. 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015? - Tro på dig själv och GE ALDRIG UPP!!!

Fredag, Måndag och Tisdag

2014-12-31 @ 16:54:41 ? Permalink ? Min vardag
I Fredags kände jag mig helt tom och rastlös efter julhelgens firande, så jag tog med mig min goda vän Jojo och åkte in till Skövde för att gå på rean. Vi hittade väl lite smått och gott, men det bästa var nog fikat på Wayne´s Coffee, superdupergött!
 
I måndags fick jag äntligen träffa världens bästa Felicia "Feliz Navidad" igen. Har inte träffat henne på evigheter, känns det som i alla fall. Vi började dagen med att gå runt i Skövdes alla olika affärer (mest kläder) och även denna gång kom jag hem med några påsar med nya grejer i. Typ en bakform, pepparkaksformar, tröja, linne och så passade jag på att byta en Rolf Bergs tomte. Vi åkte hem till Felicia vid fem-tiden, då hade vi gått i affärer i nästan sju timmar, eller nästan, vi fikade och åt lunch också. Hos Felicia bytte vi julklappar och jag fick en Muminmugg, wihooo! Sent på kvällen tog jag min guldiga bil och drog hem till Korsberga igen.
 
 
 
När vi ramlade över dessa snygga mössor så kunde vi inget annat än att köpa dem. De ropade vårat namn, seriöst. Du och jag Batman, du och jag!
 
I Tisdags, alltså igår, så gjorde jag typ inget på hela dagen. Jag bakade, tog en promenad och lagade mat. Ungefär det jag hann med innan jag begav mig in till Skövde för att möta upp Louise för en snabb runda på stan, käk och sedan Bio. Vi såg på Micke och Veronica, den nya svenska filmen med David Hellenius och Isabella Scorupco. Om ni inte har sett den, se den och om ni har sett den, se den igen! Himla bra film det där. 
 
Nu ska jag alldeles strax göra mig i ordning för att åka till Fröjered och fira in det nya året i goda vänners lag. 

Julen är över för denna gången

2014-12-26 @ 12:41:17 ? Permalink ? Min vardag
För mig är nu julfirandet slut för denna gången och samtidigt som det har varit roligt att träffa släkten igen, så är jag sjukt trött. Att ha så mycket folk runt omkring sig i två dagar gör en lite småtrött. Annandagen för mig är en dag att ta igen sig på, att bara ta det lugnt och ladda upp batterierna till Nyårsafton. Ibland, som idag, åker jag in till Skövde för att se om det finns något roligt på mellandagsrean. 
 
Men innan det bär av till Skövde med världens bästa Jojo, så tar jag det lugnt med en bok och lite virkning. 

Julafton 2014!

2014-12-25 @ 13:21:54 ? Permalink ? Min vardag
Gårdagen var superduper bra, även om snön lyste med sin frånvaro. Ja, i alla fall de första timmarna. Vi åt, drack, tittade på Kalle Anka (självklart!!), åt, delade ut julklappar, åt, åt och åt lite till. Det är nästan det enda vi gör i vår släkt, äter. Och som om inte gårdagens matfrosseri vore nog så kommer en hel hög med släktingar om bara fyrtio minuter, och då blir det ännu mer mat.. 
 
När dagen närmade sig slutet så dök virkningen upp, även det en självklarhet!

New York, I Freaking Miss You!!!!

2014-12-18 @ 12:24:27 ? Permalink ? Mina fotografier
 

Att slå in sina egna julklappar

2014-12-17 @ 18:11:54 ? Permalink ? Min vardag
Jag brukar inte bestämma exakt vad mina föräldrar ska köpa till mig i julklapp. Jag önskar mig saker och om jag har riktigt tur, eller riktigt snälla föräldrar, så får jag oftast en del av de grejer som jag önskar mig. (Och innan någon tänker att jag är bortskämd och att julen inte handlar om paket, julen handlar visst om paket och mat, släkt, vänner, kärlek, Kalle Anka, godis, gran, tomtar och allt där emellan). 
 
Men för några veckor sedan hittade jag verkligen Julklappen, med stort J. Jag satt och slösurfade på mobilen (ja, under skoltid...) och råkade av någong anledning hamna på en sida om Harry Potter (Ooops!). Där fanns det böcker som var utgivna i en ny upplaga med sjukt snygga framsidor. Verkligen To Die For. Så jaa, jag satt hela lektionen och sökte efter dessa böcker och vart de var billigast, för jag var ju bara tvungen att ha dem. Men sen kom jag på den smarta idén att jag kunde fråga mamma lite snällt om jag kunde beställa böckerna och få dem av henne och pappa. Och eftersom att mina päron är underbara så sa de ja!
 
Så idag kom böckerna på posten och om detta inte är materiell lycka så vet jag inte vad som är det. Jag blev helt varm i kroppen och grät nästan av lycka. Knäpp, det är nog bara förnamnet.
Självklart var jag tvungen att slå in dem också. I ugglepapper. De två saker jag älskar mest i hela världen, Ugglor och Harry Potter!
 
 

Tomtens lilla hjälpreda

2014-12-16 @ 22:52:26 ? Permalink ? Min vardag
Idag har jag roat mig med att gå runt på A6 och lugnt strosat runt i affärerna och letat julklappar. Haha, skoja. Inget lugnt strosande här inte. Fattar inte vad allt folk gör på A6, en vanlig Tisdag?! Jobbar inte folk eller?! Okej, jag är ju där, men jag är ledig... Jag försökte att vara lugn och sansad. Det tog två sekunder inne i varuhuset sen fick jag smått panik. Halvspringandes sicksackade jag mellan alla sega människor och flängde in och ut i alla affärer som jag tänkte köpa julklappar i. Resultatet? Jag köpte en grej. Till mig själv. 
 
Tur att det fortfarande är typ en vecka kvar tills Julafton, har ju gott med tid på mig, haha. Nej, men det är inte alls många julklappar kvar att fixa nu. Typ bara en, till en viss person (Feliz Navidad aka Felicia) och den hoppas jag kunna köpa på Tomtenatta i Skövde på Torsdag. Hittar jag ingen julklapp då, så får hon en bit grillkol, helt normalt. 
 
Förutom att hysteriskt springa i affärer så har jag hunnit med att slå in alla julklappar som är köpta (svårt att slå in de som inte är köpta...) och till och med börjat packa upp mina tomtar. Nu fattas bara att någon kommer hem till mig och ställer dem på plats i mitt rum, för det är såå tråkigt. Inser nu att jag har för många tomtar och vet inte vart jag ska ställa alla, paniiiik! 
 
Nej men jag har väl ett normalt antal tomtar? För ett rum? Eller?! (Fler tomtar än de som är med på bilden existerar...).
 
Tycker att tomten ska vara väldigt tacksam över att jag hjälper honom att slå in en del av julklapparna. Så slipper han få ont i benen av att sitta på golvet och han slipper även bli smått irriterad på när pappret inte räcker och så vidare... 

Full rulle Kanelbulle

2014-12-11 @ 12:24:28 ? Permalink ? Min vardag
Återigen är det full rulle kanelbulle på mig. Jag känner hur stressen kommer krypandes ju närmare julen vi kommer. Julklappar ska köpas (har bara köpt hälften...), godis/kakor ska göras, det ska ordnas, fixas med det mesta och inte nog med det så är det lite smått fullt upp i skolan också. Men nä, ja ä inte bitter! 
Det är ju faktiskt 13 dagar kvar till jul och på Måndag går jag allra sista skoldagen innan jul, dock så är jag inte ledig, vi har en hääärlig rapport att skriva, men i alla fall. Ingen "skola" på nästan tre/fyra veckor. 
 
Idag började jag dagen med att sätta mig i den guldiga bilen och åka hem till föräldrarna. Gjorde ett stopp på ICA i Hjo, för att köpa ingredienserna till julgodiset som jag nu har bakat och som jag ska ta med till Lagets julbord. Mumsmums! 
 
I helgen blir det rätt lugnt tror jag, det enda som är inplanerat är att jag ska umgås med systeryster hela morgondagen, sova hos henne och sedan får vi se vad som händer. Oh, just det. Ska hem till Jönköping på Söndag igen, och på Måndag kommer systeryster ner och hälsar på mig, jippie!
 
Av dessa smarriga ingredienser blev det Rocky Road och Skumtomtefudge med mörk choklad, mums!

1a advent

2014-12-01 @ 16:33:06 ? Permalink ? Min vardag
Igår var det ju som de flesta vet 1a advent och detta firade jag med att gå upp riktigt tidigt och medverka på adventsottan som var här i byn. Inte det skönaste att gå upp vid sex, efter att ha varit uppe sent och inte fått någon vidare sömn. Men vad gör det när man får fira in första advent med sång, trevliga människor och gott fika. 
Resten av dagen bestod av kalas och träning. Full rulle kanelbulle med andra ord.
 
Den väldigt fina adventsljusstaken hemma hos mamma och pappa, dekorerad av moi! ;)

RSS 2.0