Mitt 2012 - Del 2

2012-12-31 @ 18:43:00 ? Permalink ? Allmänt
Juli:
Denna månad bjöd på mycket sol och en del bad i havet. Jag hade en veckas semester tillsammans med Appellen på Styrsö, var med föräldrarna upp till Värmland, blev biten av en tandlös katt, fikade en sjukt stor dammsugare. Var även med Pappa och Ida i Hjo i början av juli och njöt av det fina vädret.
 
Augusti:
Vann 4kg M&M´s på Liseberg. Var med bästaste Moa i Göteborg och tittade på Rix Fm Festival. Pappa åkte upp i det blå, med hjälp av en luftballong. Hann med att vara på två bröllop på samma dag. Fotade ännu en solnedgång och firade min ena morbor som blev 60 år.
 
September:
Fick äntligen det där efterlängtade körkortet!! Pluggade nästan ohälsosamt mycket. Var ute på stan och fotade med Moa och Felicia. Fotade skräp i Boulongerparken och stod modell åt Felicia.
 
Oktober:
Bakade de bästa cupcaksen någonsin(!) tillsammans med Felicia. Busade och gosade med hennes sötnosar Pringles och Cirkus. Här hemma hölls det i ljusparty, vädret var sådär lagom höstigt och jag blev helt besatt av E.L James Femtio Nyanser Av Honom.
 
November:
Köpte min balklänning, efter att ha testat hur många som helst. Var på Ladies Night och fick äntligen se min idol Martin Stenmarck! Bowlade med släkten och åt massor av god mat på Oleary´s. Hann även med att se lite av Skövdes Stad i Ljus.
 
December:
Tillsammans med Lovisa planerade jag Appellens årliga novemberfest (som blev i December..), där temat var 70-tal. Snö kom i massor, en gammal lärare kom och bjöd oss på massor av gott fika. Jag fick en julklapp som hade flygit ända från USA  och grät av glädje. Julen kom och julen gick. Åt för mycket julmat och godis, fick trevlig och roliga julklappar och fick umgås med min knäppa släkt!
 
Tack 2012 för detta året, nu ska vi se vad 2013 har att bjuda på!

Mitt 2012 - Del 1

2012-12-31 @ 15:30:00 ? Permalink ? Allmänt
Jag vill inte vara sämre än alla andra bloggare, så jag har slängt ihop en liten resumé av Mitt 2012. Enjoy!
 
Januari:
Detta kan nog klassas som den bästa månaden 2012! Jag fick den stora äran att följa med som barnvakt åt lille H, i New York! Det blev lite firande av syster som fyllde 19 och fick även träffa en av mina yngsta släktingar för allra första gången.
 
Februari:
Jag fotade min katt Trixie som kanske inte riktigt tyckte att det var lika kul som jag tyckte. Alla hjärtans dag spenderas tillsammans med fyra av min hjärtan. Vi bakade tårta, busade med hästarna, gosade med kaninen och katterna. I slutet av Februari gifte sig min äldsta kusin och då festade vi till långt in på natten!
 
Mars:
Friluftsdag i skolan, där jag korade mig själv till isprinsessa. Våren kom krypandes och jag spenderade lite tid hos min Kusin och hans familj i Dalum. Hann även med att fotografera solnedgångar och massor utav fina vårblommor.
 
Maj (Råkade missa April, men då hände det inte så mycket..):
Jag blev äntligen vuxen på pappret, åkte iväg till Polen och var barnvakt åt lille H! Spenderade en heldag i våran underbara Hufvudstad. Lärde mig även att åka longboard och hade världens finaste tårta.
 
Juni:
Syster Ida tog studenten och gick på bal. Mammsen fyllde hela 55 år (tio år kvar tills pensionen..) och jag firade midsommar med Moa och Linda. Linda har lite problem med att få täckning till sin mobil, för det är ju livsviktigt!!

Det är inte så enkelt..

2012-12-28 @ 20:11:50 ? Permalink ? Mina fotografier
Jag måste verkligen köpa mig en fjärrutlösare till kameran, nu när jag har fått ett kamerastativ. Det är ju jättesvårt att ta bra bilder på sig själv när man måste springa fram och tillbaka mellan kameran och platsen där man ska stå på..
 
Jag försökte mig på att ta några kort idag (de var egentligen till en ny header, men det gick åt skogen..) och det var ett riktigt gymnastikpass. Sprang fram och tillbaka hur många gånger som helst, i snö och på vår väg som är helt isig.
 
 
Jaa, det är inte alltid så enkelt att bli bra på bild ;)!

Det är okej att vara lite barnslig

2012-12-28 @ 12:03:50 ? Permalink ? Allmänt
Vem är det egentligen som bestämmer vad som är gjort för barn och vad som är gjort för vuxna? Nu menar jag inte de personerna som sätter åldersgränser på filmer, spel, eller liknande. Utan mer på de personer i vårat samhälle som tycker att en del saker är barnsligt att hålla på med.
 
Jag är en sådan person som nog aldrig kommer att växa ifrån min barnsliga sida. Jag älskar att sitta med en målarbok och måla, eller spela "barn"spel på datorn. Och när kusinbarnen frågar om jag vill leka med deras dockor, ja då göra jag det med ett leende på läpparna. Även det här med filmer som riktar sig mer till barn än till vuxna är något som jag älskar. Man behöver inte tänka så mycket när man kollar på barnfilmer, de är oftast inte så djupa.
 
Detsamma med barnböcker, de är lättare att förstå och hänga med i. Men nu är det ju så att om man gör allt det här som jag nyss listade upp, så är man barnslig. Jag tycker att det är okej att vara barnslig. Det betyder bara att man har kvar barnet i sig och det är ju en bra sak, oftast.

Skynda att fynda

2012-12-26 @ 16:18:00 ? Permalink ?
Mellandagsrean är som bäst när man inte behöver trängas med massor utav galna människor som är på jakt efter det bästa rea-fyndet. Men det kanske inte är så enkelt att hitta ett köpcentrum idag som inte kryllar av människor.. Då är det superbra att det finns webbutiker.
 
Jag är två tröjor och en bikini rikare, och inte så många kronor fattigare. Dock får man behärska sig när man hittar plagg efter plag som man så gärna vill ha. Jag är ju inte gjord av pengar ;)!
 
Tröjorna som snart är på väg hem till mig! :)

Det var en gång..

2012-12-24 @ 23:51:08 ? Permalink ? Mina fotografier
Det var en gång en liten tjej vid namn Lisa, som skulle ta ett fint kort på sig själv i sina nya gosiga pyjamas.. Meningen var att alla skulle se hur gosigt skön pyjamasen var och hur trött Lisa var efter all mat och allt stök. Men allt går inte riktigt som man tänkt sig, eller hur?
 

Här var det gran, finast i stan!

2012-12-23 @ 14:16:08 ? Permalink ? Mina fotografier

Låtar som går varm på min spotify, just nu

2012-12-22 @ 18:19:12 ? Permalink ? Allmänt

Fixa fina och personliga tavlor

2012-12-22 @ 13:42:25 ? Permalink ? Allmänt
 
Det kanske inte kommer som en överraskning att jag tycker om foto och allt som har med det att göra, eller? Något som jag tycker om, som gör ett rum personligt är tavlor, i alla dess storlekar och färger. Tavlor som man köper har en viss charm, men tavlor som man gör själv, med hjälp av ett vykort, ett fint foto, eller en teckning, det sätter en personlig prägel på hela rummet.
 
Tanken är den att jag ska få tummen ur och framkalla massor utav fina bilder, som sedan ska pryda mina väggar. Jag vill så gärna ha en fotovägg, eller flera, men jag vet inte vilka foton jag vill ha än. Så det blir något jag får ägna mitt lov åt.
 
Tänkte visa två tavlor som jag har gjort med hjälp av vykort och vita ramar.
 
 
Det enda som behövs är ett kort, en ram, en bakgrund och sen är det klart! Smidigt och snabbt går det! :)

"Haaa den! Vill haa!"

2012-12-21 @ 14:30:56 ? Permalink ? Allmänt
Mitt Ha-begär är större än någonsin förrut! Jag vill ha allt jag ser på och jag känner mig nästan som en liten barnunge, som bara vill lägga mig ner på marken och skrika "Vill haaa!". Men nej, jag är ingen barnunge. Jag är ju vuxen, typ.
 
Inte blir det bättre av att jag inte har några pengar, för det är alltid då som man hittar dessa små guldkorn som jag just nu har Ha-begär på... Har inte köpt något i klädväg på typ.. huur länge som helst (2 månader typ..). Så jag vill ha allt jag ser, hahah.
 
En av de många klädesplaggen jag vill ha just nu! Sneeeela tomteeeen?!

Sådant som verkligen värmer i hjärtat!

2012-12-20 @ 11:03:04 ? Permalink ? Allmänt
"Du har fått ett paket från USA", sa mamma till mig igår, när vi var uppe hos grannarna och kalasade på julmat.
Genast förstod jag vem det var ifrån. Min underbara vän Evelina, som är borta som Au Pair i Staterna. Bara att veta att där hemma på bordet låg ett paket från en saknad vän gjorde mig väldigt glad.
 
När jag flera timmar senare kommer hem och öppnar paketet, är det stora tårar som rullar nerför mina kinder. Tårar av saknad, tårar av glädje. Allt på samma gång. Jag har aldrig gråtit så mycket för att jag saknar någon, så då kan man tänka sig hur mycket jag verkligen saknar min fina Evelina! Och hur mycket hon betyder för mig!
 
Det är fyra dagar innan julafton och jag kan inte vara gladare. Bara tanken på att Evelina tog sig tid att köpa ett paket till mig, slå in det och sedan skicka det hela den långa vägen till Sverige, det värmer verkligen i hjärtat och det känns som att jag går på rosa fluffiga moln!
 

Bra Tisdagar!

2012-12-18 @ 14:16:51 ? Permalink ? Allmänt
Åh, älskar mina tisdagar just nu. Förra veckan kom min klass förra mentor på besök, med tårta!! Oh så gott! Och idag hade vår fotolärare med sig pepparkakor och julmust, mums!
 

Sex dagar kvar!

2012-12-18 @ 10:23:23 ? Permalink ? Allmänt
Jag tror alla vet att det är julafton på Måndag? Om sex dagar om jag ska vara riktigt petig. Och jag längtar som bara den. Just nu känns det liet stressigt, då vi har det lite smått stressigt på Posten, men det löser sig. Nästan alla julklappar är inhandlade och granen står ute på altanen och fixar till sig.
 
Dock kunde väl vädret vara liite bättre. Snön smälter bort och en grön jul vill inte jag ha. Man får verkligen ingen julkänsla då. Även om granen har massor utav paket under sig, släkten är här och vi äter massor utav mat och godis och kollar på Kalle Anka. Är det grönt ute, är det bara som vilket kalas som helst, enligt mig.
 
Så om någon sjyst vädergud läser detta, fixa då tonvis med snö till Julafton! Det gör inget om inte tomten kommer fram, bara det är massor utav snö! Tack på förhand!
 
En bild från tiden då det var snö och fint (förra veckan..).

Sådant som måste bli färdigt..

2012-12-15 @ 20:19:38 ? Permalink ? Allmänt
Att göra skoluppgifter på en Lördag är egentligen inget jag sysslar med. Jag brukar ta det lugnt på Lördagar, försöka slappna av och bara känna helgens sköna lugn. Men inte denna helg. Denna helgen är det full rulle. Just i skrivande stund sitter jag och försöker komma på en fortsättning på mitt minnestal om Astrid Lindgren.
 
Jag skulle kunna göra det i morgon, men då får det bli på kvällen. Eller på natten.. För i morgon vankas det jobb ifrån tidiga förmiddagen till sena kvällen. Men som sagt, jobb betyder pengar, så det vill jag inte missa. Även skolan betyder pengar, till slut. När man har lyckats utbilda sig till det man vill. Då kan skola vara lika med pengar.
 
Nej.. nu ska jag inte sitta här och ödsla bort min tid. För tid är pengar och den är värdefull! :)

Zara Larsson - Uncover

2012-12-15 @ 12:56:17 ? Permalink ?
 
Herre min skapare vilken underbart bra röst denna tjejen har! Hittade henne genom Blogg.se´s förstasida. Denna tjejen kommer att gå långt. Denna låten är underbart bra, om man lyssnar på orden. Sjukt duktig! :

Frimärken, stämplar, julkort, postnummer..

2012-12-13 @ 21:08:32 ? Permalink ? Allmänt
Alla dessa ord bara flimmrar förbi i min hjärna. Jag är helt slut och det efter bara fem timmar på jobbet. Och om någon undrar vad jag jobbar med, för jag går väl i skolan?! Så är det ett extrajobb, nu veckan innan jul. Ni kanske fattar vart det är jag jobbar, med tanke på de fyra orden i rubriken.
 
Nej, det är inte McDonalds. Inte GinaTricot. Absolut inte Busschauför. Nej, jag jobbar extra på posten. Jag sorterar julkort. Japp, det är roligare än vad det låter. Men just idag, den allra första dagen, har hjärnan gått på hövarv och man har varit tvungen att tänka så mycket och hålla reda på allt. Kände att jag kunde pusta ut när jag kom innanför dörren hemma.
 
I morgon är det på´t igen bara! Sen ska jag jobba till nästa Torsdag. Ja alltså, inte hela tiden. Jag får ju åka hem emellanåt ;)!
 
 

Förälskad!

2012-12-13 @ 11:08:24 ? Permalink ?
Kärlek vid första ögonkastet! Dock känner jag att de pengarna som den kostar, inte är något jag har. Plus att jag använder klänning allt för lite för att lägga ut 800 kronor på den.. Men oj vad snygg den är! Skulle kunna ha den på både Jul och Nyår! :)

The Hobbit

2012-12-12 @ 12:54:00 ? Permalink ? Allmänt
Vi klarade jordens undergång! Hallelujah!
Vad jag gjorde när jorden skulle gå under? Myste ner mig i en biofotölj, med popcorn storleken större och kollade med spänning på The Hobbit.
 
Ojojo vilken film! Vilka effekter, vilka bra skådespelare, vilka kulisser! Alltså denna filmen lyfter jag till skyarna, för den är värd det! Jag är inget fan av Sagan Om Ringen, men denna filmen. Jag kommer lätt att se den igen.
 
Dock var det väl i senaste laget. Vi kom hem till Linda lite innan halv fyra. Halv fyra!! Så jag är helt sjukt trött nu. Därför ska jag ta tag i mig själv och gå upp och lägga mig. För tre timmars sömn blir man ingen glad person på.
 
 

Relax, take it eeeasy..

2012-12-11 @ 09:21:21 ? Permalink ? Allmänt
 
Ni i Lördags var jag, mina föräldrar, min syster och min moster och hennes man, på Relaxen på Arena Skövde. Det är en avdelning i Badhuset, där man måste vara vuxen (18..) för att få vistas. Dels för att det ska vara lugnt och tyst och dels för att det serveras alkohol. Jag har inte varit där innan, men nu var det ätnligen dags.
 
Och oj vad skönt det var. Ja, de gångerna som jag faktiskt kunde ligga och njuta i bubbelpoolen, eller lata mig på den oerhört varma stenen i Tysta Rummet. Det fanns även en lite speciell bastu, AufGuss, där det är en Värd som står och häller på någon slags olja, eller liknande, på själva agrigatet. Det doftar t.ex Lavendel i hela bastun och varmt blir det.
 
Vi han även med en liten sväng upp till Äventyrsbadet. Jag tror att jag fortfarande passar in där bättre än i Relaxen. Jag har lite problem med att ligga still, kan vi ju säga..
 

Känslan när man nästan är helt färdig med ett skolarbete

2012-12-07 @ 13:24:55 ? Permalink ? Allmänt
Ger mig själv en klapp på axeln och ett stolt leende. Ätnligen är jag färdig med grupparbetet som jag och två andra klasskompisar har hållt på med i några veckor nu. Vi har gjort allt tillsammans och jag har alltså sammanställt allt och fixat designen i InDesign. Efter ungefär en timme med bara småfix, så är den äntligen färdig!
 
Detta ska jag fira med att gå ut och skotta bort snön så att mamma och pappa kan bli lite överraskade när de kommer hem. Det kan hända att jag sätter mig framför en film också. Jaja, både sakerna låter lockande ;)

Du behöver inte berätta varenda sak du gör..

2012-12-06 @ 21:10:00 ? Permalink ? Allmänt
Vet ni vad det är som stör mig riktigt riktigt mycket? Något som gör att jag kokar av ilska inombords. Något som jag möts av varje dag. Något som verkligen hoppar upp i mitt ansikte som en slemmig groda som inte går att få bort, hur mycket man än försöker. Det jag stör mig på är personer som uppdaterar sin facebookstatus med ungefär fem minuters mellanrum.
 
Först kommer det kanske upp en status där HEN berättar att HEN har städat och gjort mat. Fem minuter senare kommer det upp en status, av samma person, som säger att HEN nu ska krypa upp i soffan med en bra bok. Så håller det på, i evigheter. Det stör mig. Ett riktigt I-landsproblem jag vet! Men ack så störande..
 
Så om du vill känna dig duktig över allt du har gjort, skriv det till någon som bryr sig. För jag tror knappast att alla vänner man har på Facebook verkligen bryr sig mer om en om man uppdaterar 45 gånger om dagen..
 
 

Nu luktar det peppriga kakor i hela huset

2012-12-05 @ 19:42:00 ? Permalink ? Mina fotografier
 
Julmusik, pepparkakor, pepparkakshus, julmust och massor utav godis. Snart är det Bonde söker fru och Grey´s Anatomy. Åh, denna dagen kunde inte ha slutat mycket bättre!
 

Dags att börja tänka på framtiden..

2012-12-05 @ 13:09:38 ? Permalink ? Allmänt
Den 5:e Juni 2013, slutar mitt liv som en ung student. Jag kommer springa ut som en ko på grönbete tillsammans med mina vänner och skrika mig hes på ett studentflak. Allt kommer vara glatt och lyckligt i någon vecka, jag menar, det är ju inte så att man hinner smälta allt som har hänt på en dag.
 
Men vad händer sen då? Vad ska jag göra med mitt liv.. Ska jag jobba, plugga, eller resa? Just nu vill jag göra allt. Men jag har även bestämt mig för att plugga, kommer jag inte in på ett Universitet/Högskola, så ska jag söka jobb och sen när pengarna har börjat rulla in, då ska jag resa.
 
Har för bara några minuter sedan varit inne hos min SYO (Studie och yrkesvägledare..) och pratat om olika alternativ. Jag vill plugga till Journalist, så det var de programmen som vi sökte på. Det som lät bäst i mina öron, ligger riktigt långt härifrån. Jag funderar på att börja plugga i Sundsval! Herregud.. det är lite svårt att ens tänka sig tanken att lilla jag ska flytta hemifrån, så långt bort och studera. Det känns ofattbart. Men som jag sa till min SYO, jag får helt enkelt vänja mig vid tanken.
 
Men än har jag 6 Månader kvar där jag vet vad som kommer att hända. Så jag kan ta det lugnt, i några veckor till..
 
 

Julpyssel såhär på kvällen..

2012-12-04 @ 21:22:33 ? Permalink ? Allmänt
Tålamod är en av de få saker som på något mystiskt vis inte finns i min kropp. Allt jag göra ska vara lätt och helst gå snabbt. Och med snabbt menar jag verkligen snabbt. Jag kan göra en sak och sen gå över till en annan, bara för att jag inte hade tålamod till att göra färdigt den saken.
 
Ibland är det så. Men ikväll har jag varit riktigt duktig och tålmodig. I ungefär en och en halvtimme har jag suttit med min syster Ida och gjort små juletiketter. Alltså små kort som man kan sätta på julklappar man ska ge bort. Mycket personligt och väldigt roligt att göra.
 
Man kan göra de hur svåra och hur enkla man vill. Det jag använde mig av är, mönstrade papper, enfärgade papper, stämplar, 3D-kuddar och dubbelhäftande tejp. Sen så är det bara att fixa och trixa. Smidigt och kul!
 

Fina Decemberväder

2012-12-04 @ 16:25:00 ? Permalink ? Mina fotografier
 
I Söndags när vi kom hem från julmarknaden, hann jag med att springa ut i det kalla vädret och ta flera fina vinterbilder. Åh, älskar vintern, fast skulle vara bättre om det inte var så kallt...

Novemberfest, 1:a Advent och Kalas

2012-12-04 @ 11:17:39 ? Permalink ? Allmänt
Ja, jag har minst sagt haft fullt upp ända sedan i Fredags. I Fredags var det ju shopping med bästa tjejerna som stod på schemat och det blev en del shopping. Inte så mycket till mig själv, mest presenter och juliga klappar.
Det blev även till att handla massor utav mat till Novemberfesten, som vi i Appellen (kören jag är med i..) har varje år, Lördagen innan 1:a advent. Nu råkade ju den bli i December, menmen..
 
I Lördags som sagt, var det Novemberfest och vi hade det för himla kul. 70-talet var temat och vi var en härlig skara med utklädda människor. Några var ABBA, några var discodivor, några var hippies och några andra hade snygga 70-tals kläder. Tur att man inte levde på den tiden..
 
Vi gick till sängs lite före två på natten och gick upp lite efter sex på Söndags morgon. Men varför gick vi upp så tidigt, kanske någon tänker? Jo, vi sjunger varje år på 1:a advent, klockan åtta på morgonen. Klockan sju är det sångövning och innan dess ska man helst ha klätt på sig och ätit lite frukost.
 
Trött som en GNU, åkte jag hem, för att sedan åka på julmarknad. Det är riktigt mysigt med julmarknad om ni frågar mig. Efter ett litet depåstopp i Tibro, åkte vi hem, mätta och trötta. Hemma var det sängen som lockade mig, medan de andra gjorde sig i ordning för kalas. Även jag följde med på Kalaset, min kusin E har fyllt 11, så det var han som vi firade. Med dunder och brak! Eller kanske, med is och snö.
 
Det var min helg i "korta" drag ;)!
 
Glad första advent önskar denna trött Hippien!

RSS 2.0