Mitt 2013

2013-12-30 @ 22:38:20 ? Permalink ? Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Jag tog studenten (!) och åkte utomlands helt utan mina föräldrar eller andra vuxna (nej Lovisa, jag räknar inte dig som vuxen...).

 

Hur har ditt 2013 varit? - Ganska bra faktiskt, alla år har sina upp och nedgångar, men detta året har bestått av en hel del bra händelser, så jag måste nog säga att det har varit riktigt bra!

Blev du kär i år? Nej.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 5 Juni, dagen då jag tog klivet från skolbänken och ut i vuxenvärlden! Även de datumen jag var iväg i New York kommer jag aldrig att glömma. 

Vad är din största framgång 2013? - Att jag tog studenten och skaffade ett jobb.

Bästa köpet? - Hm, jag som har köpt så mycket bra grejer. Mina Nike Air Force 1 är ett riktigt bra köp, men vet inte riktigt vilket mitt bästa köp är.

 

Vad spenderade du mest pengar på? - Min resa till New York. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? - När jag äntligen fick återse New York och min underbara vän Evelina, efter ungefär 1,5 år isär. 

 

Vilka sånger kommer att påminna dig om 2013? - Roar med Katy Perry, Wake Me Up med Avicii, Timber med Kesha och Pitbull. 

Största musikaliska upptäckten? - Ingen aning. 

Vem har du umgåtts med mest? - Det måste nog vara Felicia och Lovisa.

Bästa minnet från 2013? - Resan till New York! 

 

Har du haft ett förhållande under 2013? - Nej.

Är det något du saknar 2013 och vill ha 2014? - Hm, svår fråga. Kanske lite mer vilja och kämparglöd?

Vad önskar du att du hade gjort mindre? - Jag önskar att jag hade klankat ner på mig själv mindre och att jag hade suttit mindre vid datorn. 

Favoritprogram på tv? - Oj, vad svårt. Vet att jag kommer låta som en pensionär nu, men Så ska det låta är ett riktigt bra program, haha. 

Vad fick dig att må bra? Min familj, mina underbara kompisar, sommaren som stannade extra länge och alla lagkamrater. 

Tror du att år 2014 kommer att bli bättre? - Mitt 2013 har varit riktigt bra, men jag tror självklart att allt kan bli bättre, så man kan ju alltid hoppas. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? - Våga ta mer plats, tro på dig själv och hitta och behåll viljan och motivationen till att komma i form! 


Min jul 2013

2013-12-27 @ 15:58:04 ? Permalink ? Allmänt
På Julaftons morgon väcktes jag av mamma och gick därefter ner för att göra iordning frukosten och vänta på min kusin C. Vi väntade och väntade och väntade, men ingen C dök upp.. Ungefär en halvtimme efter utsatt tid kom han i full fart och vi kunde äntligen börja äta frukost. Efter frukosten var avdukad gick vi in till vardagsrummet och delade ut julklappar. Jag fick en hel del julklappar, alltså har jag varit riktigt snäll detta året, haha. 
 
Runt tolv var hela släkten samlade och det började osa av julmat i hela huset. Lite innan två började vi äta och slutade inte förens sent på kvällen. Haha, skämt åsido, men vi äter sjukt mycket på julafton. Minst en gång varannan timme. Klockan tre var det självklart dags för Kalle Anka, men jag och Julia orkade inte sitta stilla så vi gick ut i det kalla vädret och fotade lite egobilder. Efter Kalle Anka väntade vi i några timmar innan vi fick lov att börja dela ut julklapparna. Fika och kvällsmat, plus tv-tittande fick avrunda vår julafton. 
 
Även på Juldagen är vi hemma hos oss och firara, dock med mammas släkt och i år var vi nästan 50 personer. Trångt och mysigt.. På Juldagen äter vi alltid kalkon/lutfisk, potatis, sås och gelé, det är en stående tradition. Även denna dagen äter vi konstant i flera timmar, man känner sig som en boll dagarna efter. Tomtarna kom någon gång efter sex och delade ut sjukt mycket julklappar. Antar att jag har en väldigt snäll släkt, om man ska gå efter alla paket som trängdes under granen. När julklapparna var öppnade var det fika och efter det började en hel del människor dra sig hemmåt. Vid elva någon gång så åkte de sista gästerna och jag gick direkt upp och lade mig i sängen. 
 
Summan av kardemumman så var detta en jättebra jul, dock saknade jag snön, men man kan ju inte få allt, eller hur?
 
 

Mellandagsrea

2013-12-26 @ 21:19:26 ? Permalink ?
Klickade hem lite kläder ifrån Junkyards stora mellandagsrea. Ville ha allt, men nöjde mig innan summan drog över 1000 kronors gränsen. Nu hoppas jag att det inte dröjer allt för länge innan ett paket finns att hämta på ICA i Hjo. Förmodligen någon gång i nästa vecka. Så peppad!!
 

GOD JUL!!

2013-12-24 @ 08:55:19 ? Permalink ? Allmänt
 

Lilljulafton med Felicia

2013-12-23 @ 22:19:42 ? Permalink ? Allmänt
Igår firade jag min andra lilljulafton detta år och denna gången med min fina kompis Felicia. Av henne fick jag ett helt underbart snyggt armbandsur som jag hädanefter kommer att ha på mig jämt. Felicia fick en jättecool bakform av mig, i form av Darth Vader och en snygg Superman-väckarklocka. En väldigt lyckad lilljulafton som slutade idag med lite fotografering, som ni kunde se i det förra inlägget.
 
Ni ser ju bara hur snygg klockan är?! Helt megasuperawesome!! 
Likt små barn på Julafton så tindrar också våra ögon när vi sätter oss ner framför granen. Hade vi varit syskon hade detta kort lätt blivit årets julkort. Klyschigt och bra.

Det är vi två mot resten av världen

2013-12-23 @ 13:07:40 ? Permalink ? Mina fotografier
Det där med att vara seriösa är inte riktigt våran grej..
 

Dan före dan före dopparedagen

2013-12-22 @ 11:39:53 ? Permalink ? Allmänt
Kan ni fatta att det bara är två dagar kvar till Julafton?! Jag har ingen vidare julstämning. Det kändes så konstigt att sätta upp granen igår, när det inte fanns ett enda litet spår av snö någonstans. Kändes som att det var vilken dag som helst och vi hade fått för oss att ställa in en gran, typ. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer i alla fall lite snö, det behöver bara ligga som ett litet tunt lager på marken, jag begär inte mer. 
 
Trots ingen julstämning så har jag lyckats med att köpa färdigt alla julklappar! Riktigt nöjd med årets köp ska ni veta. Nu ligger nästan alla paket under granen och väntar på att få öppnas. Snart är det dags för några timmars jobb på Posten, sen tar jag julledigt! :D 

Grannare Gran Än Grannen

2013-12-21 @ 15:56:31 ? Permalink ? Mina fotografier
Tre dagar innan julafton flyttade julgranen in. Inte en dag för sent. Om jag hade fått bestämma så hade den varit inne redan vid Lucia, men där säger resten av familjen STOPP! Okej okej, jag får lydigt vänta till några dagar innan julafton, för så har det alltid varit. Det som jag tycker mest om med julgranen är allt pynt och alla juklappar som snart kommer ligga där under och vänta på att få öppnas. Nytt för i år i våran gran är tre små söta tomtar som jag och pappa köpte när vi var på ICA i Tidaholm. De var så söta att det inte gick att motså dem, haha.
 
Visst är den söt? Jag kunde bara inte motstå denna sötnosen och hans två kompisar.
Självklart måste man ta en bild på sig själv i en julgranskula. Det är liksom en lag på det!;)

Mösstokig

2013-12-20 @ 21:34:31 ? Permalink ?
Förut har jag alltid avskytt att ha mössa på mig offentligt, fick väl för mig att det var mesigt eller något. Men nu för tiden så vill jag nästan inte lämna huset utan en mössa på huvudet. Dels är det bra för mössor är varma och sköna, sen är det ett plus att man inte behöver fixa till håret om man ändå ska slänga på sig en mössa. Jag införskaffade två skitsnygga mössor i början av hösten och har redan använt dem cirka 1000 gånger var, ingen överdrift! Och när jag gick på stan igår så råkade jag få med mig en ny mössa.. Hehhe, ooops. Det blev en mössa med en toffs på, något jag verkligen har avskytt av hela mitt hjärta, men nu älskar jag mössor med toffs. Konstigt det där hur man kan ändra sig bara sådär.
 
En av dessa mössor är jag nu stolt ägare till. Vilken det är får ni veta när jag har hunnit fota den, förmodligen senast Tisdag :)!

Färdigpyntad!

2013-12-20 @ 17:25:19 ? Permalink ? Allmänt
Jag som annars brukar vara ganska tidig med att sätta upp allt mitt julpynt har idag, fyra dagar innan självaste dopparedagen, satt upp alla mina tomtar. Nu känns det som att jag bor i en liten tomtevärld, så mycket tomtar har jag i mitt rum. Trots alla tomtar så har inte den där riktiga julkänslan infunnit sig än. Vi får hoppas på att helgen bjuder på flera meter snö, så att det garanterat stannar kvar till julafton.
 
Mina älskade Rolf Bergs tomtar! :)

Julklappsbyte med BFF

2013-12-19 @ 21:57:02 ? Permalink ? Allmänt
Efter lite jobb idag åkte jag och Lovisa in till Skövde för att handla färdigt de sista julklapparna och spontanshoppa lite, hehe. Vi hade inte köpt något till varandra, så det passade vi på att göra medan den andre personen befann sig i någon annan affär. Lovisa fick "lukta gott saker" av mig, så som body lotion, duschcreme, body butter och två ansiktsmasker, allt som behövs för en riktigt lyckad "hemma-spa" kväll. Av Lovisa hade jag önskat mig en Muminmugg, till min samling, men fick istället något helt annat. Som jag faktiskt också hade önskat mig, men för några veckor sedan, som jag inte kom ihåg, haha. Jag fick One Direction´s nyaste skiva Midnight Memories, den kommer att gå varm när jag julstädar rummet imorgon, whioooo!!!
 
Har insett att jag är helt katastrofalt dålig på att slå in paket... 
Bästa. Skivan. Ever.!.
 
Nej, nu måste jag verkligen sova om jag ska orka upp och börja jobba vid 06.00 imorgon.. 

16 December; Ljus

2013-12-16 @ 10:35:00 ? Permalink ?
Något som är mysigt oavsett årstid, men allra helst vid julen är alla ljus som vi tänder titt som tätt. De allra flesta har en adventsljusstake som de tänder varje dag och en del har ett datumljus. Vi har bara adventsljusstaken i år och det tycker jag räcker. Att tända ett ljus för varje Söndag i December gör att man räknar dagarna, precis som ett litet barn. På julen känns det som att alla tänder ljus för att försöka få lite ljus i mörkret, vilket jag tycker är ett superbra sätt att få in lite stämning och ljus, nu när det är så mörkt ute. 
 
 

Bowling med släkten

2013-12-16 @ 07:45:53 ? Permalink ? Mina fotografier
Hela denna veckan har verkligen gått i ett, känns som att jag inte har varit hemma någon kväll denna vecka. I Fredags var det dags för det årliga bowlingkalaset med släkten, vilket är en ganska ny tradition, men roligt är det. Först åt vi mat, jag tog en ceasarsallad, sen fick vi välja och vraka bland julbordets dessertbuffé, det är inte så dumt att ha en syster som jobbar på O´learys, hehe. Efter maten så rullade vi bort och tog på oss de där underbart fula skorna, valde klot och väntade på att de banor vi skulle ha skulle bli lediga. Bowlingen gick väl ändå ganska hyffsat om jag får säga det själv. 169 poäng på två serier är inte så illa pinkat för någon som är totalt värdelös på bowling i vanliga fall. 
 
Ganska nöjd över mina tre (!) strikar som jag lyckades att få under kvällen!!! 

15 December; Tomtar

2013-12-15 @ 20:46:23 ? Permalink ?
Varenda år så länge jag kan komma ihåg så har min mamma satt upp över 300 tomtar i vårat hus. Det har alltid varit så och enligt mig så kommer det alltid vara så. Det blir ingen jul utan de där prydnadstomtarna. Även jag har tagit efter det där intresset och har i mitt rum ungefär 45-55 tomtar som jag sätter upp varenda år. Min mormor är helgalen i prydnadstomtar, så antar att jag och min mamma har fått det där ifrån. Jag skulle lätt kunna ha hur många tomtar som helst, om det inte var så att det är såå himla tråkigt att sätta upp dem och sedan ta ner dem igen... 
 
 

Tjejmiddag med gänget

2013-12-15 @ 18:34:37 ? Permalink ? Allmänt
I Onsdags styrde jag den lilla guldiga Clion mot Skara och en kväll med mina underbara tjejer. Räkor stod på schemat denna kvällen. Vi har tjatat om den här räkkvällen i flera lååånga månader och nu när vi äntligen har tagit studenten så fick vi till en kväll då alla kunde. Det är så roligt när man är allihopa i vårat lilla tjejgäng, det blir inet så ofta då vi alla har något på gång hela tiden. Jag fick mig en lektion i hur man skalar räkor, för det är något jag aldrig har lärt mig, men nu kan jag det, whioo! Efter att vi hade proppat i oss sjukt mycket räkor, tacos (för den som inte åt räkor) och guacamole, så åt vi en sjukt god Oreocheescake. Mums! 
 

14 December; Pepparkakor

2013-12-14 @ 11:10:00 ? Permalink ?
 
Under julen är nog pepparkakor min största last. Jag kan inte ta en pepparkaka, jag tar minst fem eller ännu mer och kan inte sluta ät dem. Jag är beroende, kan man säga. Så det är inte konstigt att pepparkakor kvalar in på min lista med julfavoriter. 
 
 

13 December; Luciatåg

2013-12-13 @ 22:45:19 ? Permalink ?
 
Den 13e December är nog en av de finaste dagarna på hela året. Man går och kollar på Luciatåg och äter sedan lussefika. Hur bra som helst. Både sång och fika på samma dag. Jag tycker det är speciellt roligt när man kollar på ett luciatåg där man känner personerna som är med. Jag brukar åka och kolla på sexorna i den byn där jag bor, och idag var inget undantag. Såå mysigt och de var så sjukt duktiga! Blev rörd till tårar flera gånger under tiden.
 
Lucia är en fin högtid, som jag har förstått det så är det inte så många i världen som firar Lucia på det sättet som vi gör i Sverige. Tur att jag bor i Sverige känner jag. Vart skulle jag annars få den bra stämningen ifrån, som kommer till en som under magi varje Lucia. Nu är det bara 11 dagar kvar!
 
 

12 December; Julpyssel

2013-12-12 @ 22:38:50 ? Permalink ?
 
Det finns nog inget som är så roligt som att pyssla, i alla fall inte när det närmar sig jul och man kan göra massor utav julpyssel. Nu är ju jag, som ni alla vet, väldigt rastlös av mig, men jag klarar ändå av att sitta någon timme då och då och julpyssla. Allt som oftats blir det julklappsetiketter, så mycket finare och mysigare att ge bort en julklapp med en etikett som man själv har pysslat ihop. Sen finns det en hel del andra roliga pyssel som man kan göra också, men att pärla tomtar/snögubbar och göra etiketter är mer min grej, det går ganska snabbt. 
 
Juklappsetiketter ifrån förra året, som jag har gjort helt själv (stolt)!!

Julgodis med kusinerna

2013-12-12 @ 12:52:44 ? Permalink ? Allmänt
I måndags var jag och syster Ida hemma hos några av mina kusiner, tillsammans med resten av kusinskaran (saknades två..) och gjorde julgodis. Bekväm som jag är så tog jag mig an det enklaste, Mozartkulorna. Det är ju bara att ta lite madelmassa, trycka i nougaten i mandelmassan, rulla ihop till en boll och rulla i smält choklad. Färdigt! Smidigare och godare godis är nästan svårt att göra. 
Vi höll på i några timmar och hade efter de timmarna fem olika sorters godis, som vi ska äta upp på Julafton. Mumma!
 
MUMS!!!

11 December; Köpa Julklappar

2013-12-11 @ 12:06:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Jag vet att detta kommer att låta vääldigt klyschigt, men jag tycker verkligen att det är oerhört kul att ge bort saker till folk. Allt handlar inte bara om att få. För när man ser hur glad personen blir för presenten så känns det bra inom en, på ett sådant där pirrande bra sätt. Och nu i juletider är det väldigt roligt att gå och kika i affär efter affär, för att hitta den där perfekta julklappen, som man vet är såå klockren. Och sen när personen man gett paketet till öppnar den, så blir man sådär jobbigt glad och ler från öra till öra. Love it!
 
 

10 December; Julgodis

2013-12-10 @ 19:34:00 ? Permalink ?
 
Vem gillar inte godis? Och framför allt, vem gillar inte julgodis? Det är nästan kriminellt att inte proppa i sig sjuka mängder av julgodis på Julafton. Jag brukar äta så mycket godis att jag nästan rullar fram. Det är så gott! Och nej, det är inte okej att köpa julgodis, hemmagjort ska det vara, annars kan man lika gärna strunta i det! Mitt favoritgodis bland julgodiset måste nog vara antingen Rocky Road, eller Mozartkulorna, mums så gott det är!
 
Ett smakprov på årets julgodis. Hemmagjort, vad annars?! ;)

8 December; Julfilmer

2013-12-08 @ 19:42:06 ? Permalink ?
 
Finns det något bättre än att sitta i soffan med en filt, en kopp varm choklad och kolla på en bra film? Ja, det finns det. Istället för bara en helt vanlig film, så lägger man till en julfilm så är den översta meningen helt komplett. Julfilmer är bland det mysigaste jag vet med julen. Ibland har jag kollat på en julfilm i mitten av sommaren, bara för att det är så mysigt. Allra mysigast är det om denna filmen är en barnfilm, eller romantisk film.
 
De fyra filmerna på denna bilden är några av mina favoriter när det kommer till julfilmer. De är både mysiga och roliga på samma gång, helt perfekt! 

Paket till mig, från mig

2013-12-08 @ 11:03:29 ? Permalink ? Allmänt
Häromdagen klickade jag hem lite saker ifrån Coolstuff.se och igår var vi och hämtade paketet nere i Hjo. I paketet låg det två saker, båda två är juklappar. En till mig själv och en till en väldigt bra kompis. När jag beställde hem sakerna sa jag på skoj till mamma att jag ska slå in mitt paket och lägga det under granen på julafton. Så nu tillåter hon mig inte att öppna paketet förens på Julafton, även om jag tjatar. Jaja, det är inte alla som får paket av sig själv, haha.
 
Ser ni vad det är?! Det var något jag skrev om häromdagen. Längtar redan tills jag får pussla ihop det :)!!!

7 December; Jullåtar

2013-12-07 @ 22:38:21 ? Permalink ?
 
Att det spelas mycket musik kring julen tror jag faktiskt att ingen av oss har, eller kan undgå. Det spelas jullmusik vart man än går. Jag älskar jullåtar och tycker det är mysigt att lyssna på dem, men ibland kan det bli lite för mycket av et goda. Därför har jag som en regel att jag inte börjar lyssna på låtarna förens den 1e December och slutar lyssna på dem den sista December. Ja, sen att man hör dem på radion är ju en annan femma, men jag lyssnar inte på min lista på Spotify som jag har med mängder av jullåtar, efter den sista December.
 
Detta är min absoluta favorit jullåt. Varför vet jag inte riktigt, men den har ett skönt gung (hallå Lisa 97...) och om man lyssnar på texten så är den lite rolig också.  

6 December; Jultröjor

2013-12-06 @ 13:13:00 ? Permalink ?
Nu när det börjar bli riktigt kallt (snöstorm x 1000 utanför fönstret...) så letar jag mer än gärna upp mina varmaste tröjor och myser runt i. Jag har hur många tröjor som helst, men det är något som fattas i min garderob. En jultröja. Ni vet en sån där tröja som alla har i USA, med små renar, snögubbar, snöflingor och andra klassiska julmotiv på. En riktigt klassisk jultröja. Vad kan vara mer juligt än det? Jag blir mer och mer avundsjuk för varje gång jag ser någon i en film/serie som har en jultröja på sig. Visst, man kan köpa dem i Sverige också, men de är inte riktigt så fina och mysiga som de har i USA. 
Nästa gång jag åker till USA ska jag åka över julen och ha med mig en väska som bara ska vara för att transportera jultröjor ifrån USA till Sverige. 

Tack så mycket SVEN...

2013-12-06 @ 10:27:07 ? Permalink ? Allmänt
Den där Sven alltså, han förstör ju allt det roliga. Jag som hade tänkt åka ner till Hjo till en av mina lagkompisar och sedan hämta ut ett efterlängtat paket. Men nej. Sven satte stopp för det roliga. Han tyckte att en snöstorm skulle passa perfekt en Fredag som denna. Dumma Sven... 
 
Insnöad.se? 

5 December; Julböcker

2013-12-05 @ 07:45:00 ? Permalink ?
Något som alltid kommer att ligga mig väldigt varmt om hjärtat (hallå Lisa 89 år...) är böcker och allra helst nu när det är jul. Som ni kunde läsa den 3e december så är det böcker som ligger högst upp på min önskelista och så har det nog alltid varit. Men något som är riktigt mysigt och roligt att läsa är böcker som handlar om julen, i alla fall när det närmar sig jul. Jag har inte läst så många böcker för vuxna som handlar om julen, dock har jag läst en hel drös med barnböcker som handlar om julen. De flesta av Astrid Lindgrens karaktärer har varsin julbok, mysigt värre. Den bästa boken är nog Jul i Bullerbyn, har läst den hur många gånger som helst. En annan julbok som jag fullkomligt älskar är Sunes Jul. Jag tycker fortfarande att det är en av de roligaste böckerna att läsa innan julafton. 
 
Julkalendern på radion är i år baserad på en bok av Johan Unenge och Måns Gahrton som heter Alla Barnen Firar Jul. Än har jag bara lyssnat på ett avsnitt, ska försöka lyssna ikapp lite senare idag hade jag tänkt. 
Jag är lite sugen på att köpa denna boken även om den är riktad till väldigt små barn. Jag har alltid älskat Alla Barnen böckerna, men vi får se om jag köper den till mig själv eller till någon annan liten plutt i min närhet.
 
 
 

4 December; Snö

2013-12-04 @ 15:54:16 ? Permalink ?
Det blir ingen jul utan snö. Jag får i alla fall inte den där mysiga julkänslan om det inte ligger ett lager av snö ute på marken. Det gör inget om det är så lite att det kommer att försvinna till dagen därpå, bara det är snö på julafton. När jag var liten var det första jag gjorde på julaftons morgon, att springa fram till fönstret och kolla om det fanns någon snö. Eller, jag gör ju det fortfarande.. I år hoppas jag på riktigt mycket snö, helst över en halvmeter. Det är okej om snön vill komma bara några dagar innan julafton, så att man inte tröttnar på den så fort. 22e December låter faktiskt som ett toppen datum! 
 
 
 

3 December; Skriva önskelista

2013-12-03 @ 19:54:34 ? Permalink ?
Att skriva önskelista är något som hör julen till, det är både mysigt och roligt att komma på saker som man verkligen önskar sig. Jag har alltid varit en sån person som har haft hur mycket som helst på önskelistan, även om jag har försökt att bara önska mig några få grejer. Men jag skriver ner allt jag kommer på och det blir mer och mer för varje dag. Något som jag har blivit bättre med åren på är att önska mig saker som jag verkligen vill ha och vet att jag kommer att använda, för det är inget kul att få något och sedan inte använda det.
 
Ibland skriver jag saker som jag vet att jag inte kommer att få, bara för att. Man behöver ju inte få allt man önskar sig bara för att det är julafton. Om det är något som jag verkligen vill ha och jag inte får det så går jag och köper det senare. En annan rolig sak att önska sig saker är spänningen. Man vet aldrig vad man får av det man har önskat sig, om man har önskat sig flera saker. Så även om man får något man vill ha, så blir man ju glatt överraskad. 
 
I år ser en del av min önskelista ut såhär;
Min önskelista brukar vara överfull med böcker och detta året är det inget undantag. Även om två av dem är kakböcker, så är det ju fortfarande böcker. Nu får vi se om tomten tycker att jag har varit snäll i år, så kanske något av detta blir mitt. 

Coolstuff.se

2013-12-02 @ 22:41:28 ? Permalink ? Allmänt
Jag har hittat världens bästa sida för dig som har svårt för att komma på julklappar till dina nära och kära. Av en ren slump hamnade jag på Coolstuff.se och blev genast galet förtjust i sidans alla konstiga och fiffiga saker. Allt ifrån tandkräm som smakar bacon, till polaroidkameror. Om man som jag älskar saker som egentligen är totalt onödiga, så är denna sidan helt perfekt. Jag hittade så mycket saker att jag redan känner hur det har bränt ett hål i plånboken och då har jag inte ens köpt något. Än. 
 
Jag hittade fyra saker som är så jag, att det bara skriker om det. Först ut är ett pussel i 4D, av New York. Känner ett starkt behov av detta och förmodligen kommer den snart att dimpa ner hemma hos mig. En annan fiffig sak är en världskarta som man skrapar, precis som en trisslott. Nu har ju jag en karta som jag ska sätta nålar/markeringar i vart jag har varit, men det är ju en perfekt present till en restokig vän. 
Muggen som ser ut som ett objektiv är ju så mig det bara kan bli. Tänk vad coolt att dricka ur ett kameraobjektiv och lura sina kompisar, haha. Den sista grejen är ätpinnar som ser ut som lasersvärd, så häftigt!! Jag har aldrig sett en enda Star Wars film, men jag älskar alla saker som man kan köpa som är Star Wars inspirerade. 
 
 

2 December; Pepparkakshus

2013-12-02 @ 19:35:00 ? Permalink ?
 
Något som jag har en extra förkärlek till nu i juletider är pepparkakshusen. Det är så mysigt när någon har ett pepparkakshus framme, man känner sig som ett litet barn på nytt. När jag och min syster var små så hade vi och pappa en tradition varje år, som var att vi byggde ihop ett pepparkakshus tillsammans. Då köpte vi färdiga delar i affären, satte ihop och sen dekorerade jag och Ida. Men nu när vi har blivit liite äldre så har den traditionen runnit ut i sanden. För nu gör nämligen min syster ett pepparkakshus varje år, typ, utan någon inblandning ifrån lillasyster (jag). Jag tycker det är allra roligast när man gör allt ifrån grunden. Ritningar, delar, kristyr, ja allt. 
 
Jag ska försöka mig på att göra de små pepparkakshusen som hänger på muggens kant. Fast jag hade tänkt att göra en liten by av dem eller något. Kanske göra ett hus för varje person i familjen och dekorera dem efter familjemedlemmarnas personligheter. Ja, det får jag allt ta och göra. 
 
I år är vårat pepparkakshus inget hus, utan en kyrka. Alltså en pepparkakskyrka, dekorerad med massor av vit kristyr och små mininonstop. Ida har lagt ner väldigt mycket arbete på denna kyrka och det syns. Jag tycker att hon ska slå på stort nästa år och göra hela vår gård. Det är ju "bara" en ladugård, ett stort hus, två mindre hus och några maskinhallar. Hur svårt kan det vara?!;)
Vår fina pepparkakskyrka! 

Novemberfest

2013-12-02 @ 16:17:49 ? Permalink ? Mina fotografier
Nu i Lördags hade jag och min kör vår årliga Novemberfest. Vi har den alltid lördagen innan 1;a advent, då vi sjunger på Adventsottan på söndags morgonen. I år var jag med och planerade, igen, och detta år var temat Rock. Jag och de andra tre i planerargruppen gick All In och klädde ut oss till medlemmarna i Kiss. Vi hade en riktigt rolig kväll, med en hel del lekar, pizza, chokladpudding, tävlingar och film. Superrolig tradition!
 
På borden hade vi dekorerat med skruvar och spik, vi tyckte att det var lite rockigt, haha. 
En suddig bild på mig, som var Catman.
Världens bästa planerargrupp! 
 
 

1 December; Svts Årliga Julkalender

2013-12-01 @ 18:14:17 ? Permalink ?
Ända sedan jag har varit liten har jag längtat extra mycket till den Första December. Dels för att julafton infaller samma månad, men också av andra skäl. Svts julkalender är det som jag oftast har längtat allra mest till. Det är så mysigt att gå upp tidigt på morgonen och kolla på ännu ett avsnitt av årets julkalender. Det känns som att man bygger upp stämningen inför julen, när man kollar på julkalendern. Extra mysigt är det ju om hela familjen kollar på kalendern tillsammans. För även om jag och min syster är vuxna nu så ser vi fram emot varenda avsnitt och våra föräldrar är precis likadana. 
 
Årets julkalender; 
Idag kollade jag på det första avsnittet redan klockan 06.20 och kände med en gång att denna kalender kommer att bli hur bra som helst. Årets julkalender heter "Barna Hedenös Uppfinner Julen", där vi får följa familjen Hedenös när de kommer till Stockholm i vår tid. Jag har alltid gillat böckerna om Barna Hedenös och ser verkligen fram emot att få ta del av deras liv i vår tid, det kan nog bli en hel del skratt och lite pinsamheter, hehe. 
 
 
 
Den sämsta julkalendern;
Jag har tyckt om de flesta julkalendrar som jag har sett, vissa mer än andra, men jag har en solklar vinnare när det gäller att vara sämst. Allrams Höjdarpaket. Att den idén ens gick igenom är ju helt ofattbart. Jag fattar inte hur man kunde tycka att den var bra. 10 år var jag när den sändes, men det kändes som att målgruppen var små barn, i 1-4 års åldern. Den handlade om ett gäng dockor som alla hade olika personligheter och så fick man följa deras vardag. Det enda bra med den kalendern var nog Datorspelet som man kunde köpa, annars var den kalendern sjukt dålig.. 
 
 
Den bästa julkalendern;
Det har funnits många bra julkalendrar genom åren, men det finns ingen, absolut ingen, som kan jämföras med min favorit. Julens hjältar, är och kommer alltid att vara min absoluta favorit genom tiderna. Jag vet inte hur många gånger jag har sett på den, men många är det. Det är något speciellt över att få följa ett gäng med julgrandekorationer och deras längtan efter julen. Jag kan tittat på den mitt i sommaren, bara för att den är så bra. Jag tror att jag var runt 6-7 år när den sändes och trots att den kan vara lite barnslig ibland så är den alldeles, alldeles underbar. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som en julkalender, fast ändå inte..

2013-12-01 @ 13:43:00 ? Permalink ?
Nu är det äntligen äntligen December, denna månad som jag tror att vi alla längtar lite extra till. Inte bara för att tomten kommer om några veckor, utan på allt runt omkring. När jag idag kikade runt bland en del bloggar så är det rätt många som har en julkalender på sin blogg, oftast i form av någon tävling. Jag blev också lite sugen på att ha något liknande, men inte med tävlingar då förstås. Jag ska dela med mig av mina julfavoriter, vad jag tycker är extra mysigt, roligt, härligt med julen. Jag har döpt denna "kalender" till Mina Julfavoriter
Jag kommer att skriva om olika kategorier varje dag, ända fram till självaste julafton. Så nu hoppas jag att det är någon av er som läser som tycker detta är en rolig idé. 
 
Jag har gjort en liten header, som kommer att vara längst upp i varje inlägg, så man vet vad det är för kategori. Rätt smart om du frågar mig. 
 
 
 

RSS 2.0