Att ta kameran och bara gå en sväng

2013-07-25 @ 23:08:03 ? Permalink ? Mina fotografier
Jag är en sådan person som alltid gör allt i perioder. Jag tycker om olika saker för varje månad, jag fotar mycket en månad och läser mycket en annan. Det där med att jag hoppar mellan olika intressen kan nog vara för att jag har lite svårt att koncentrera mig på en sak för länge. Sen måste allt som jag gör gå fort, annars har jag tappat tålamodet redan innan jag börjat med saken. 
 
Nu har jag kommit in i en period när jag allt som oftast har med mig min trofasta tjänare, nämligen kameran. Den är för det mesta med hela tiden, men ibland orkar jag helt enkelt inte ta upp den så fort det är något. Ibland kan det vara skönt att minnas sakerna i huvudet istället för att se det på kort. Men nu vill jag föreviga det fina i den svenska sommaren, som snart försvinner ifrån oss. Innan vi vet ordet av det kommer det att ligga snö i tjocka lager på marken. Så det är lika bra att ta så mycket kort man orkar och kan på blommor och grönt gräs. 
 
Idag tog jag min kamera och med beslutsamma steg gick jag ner till ett av gärdena som omringar våran gård. Där spenderade jag några minuter med att fota det som växer på gärdet (sorry pappa, jag har glömt av vad det heter..) och jag fotade även min katt Trixie. En stege och en vattenkanna hjälpte mig att få de bästa korten och min egen prägel på några bilder med blommor som motiv. Så ta kameran och gå ut och fota allt som du ser och kommer åt, medans du kan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Honey, I´m home!

2013-07-23 @ 16:42:10 ? Permalink ? Allmänt
Nu är jag tillbaka på Skaraborgsk mark (kom hem i Lördags, men i alla fall..), lite brunare, lite gladare och med massor utav foton i kameraminnet. Appellensemestern detta år var exakt lika bra som de förra, dock tror jag att vädret var bättre än någonsin. Trots en hel del blåst (går inte att undvika när man är på en ö..), så sken solen mest hela tiden. Jag gillar't! 
 
Semestern bestod utav en hel del sång, skratt, bad, sol, sälsafari, mat, fika och massor av annat skoj. Det är nästan så att jag längtar tillbaks till förgående vecka. Tillbaks till den mysiga ön och den sköna stämningen som vi har på semestrarna. Dock så kommer alla semesterfirare hem till mig om bara några timmar för lite skönt häng i gäng. Jag ska försöka mig på att göra Hallonpaj till senare, så vi får verkligen hoppas att jag lyckas med det och att tända grillen.. Hoppas att det finns någong kunnig person som kan hjälpa mig med det ;)!
 
 
De där gråa klumparna som ser ut som stenar är faktiskt sälar... Såå häftigt!
 
 
 
 

Dagarna går fort nu

2013-07-18 @ 12:55:44 ? Permalink ? Allmänt
Om två dagar är det dags att åka hem. Vi har varit på Rörö i snart en vecka. En vecka med skratt, sång och en hel del solande. Vi har även hunnit med att kolla på sälar och åkt båt. 
 
Jag ljuger om jag säger att jag inte vill hem, men  jag vill också stanna kvar här. På denna lagom stora ö och med den underbara utsikten och landskapet.
 
 
 

En smula smulig smultronspaj!

2013-07-11 @ 17:42:46 ? Permalink ? Allmänt
Istället för att egentligen göra det jag behöver (läs: packa!) så har jag idag strövat omkring utmed den asfalterade vägen utanför huset. Först gick jag och kollade om tanten som stannade bilen vid skogen, tog alla kantareller. Och ja, det är klart att hon gjorde. Tjuvaktiga tjuv! Så istället för att plocka svamp i burken jag hade tagit med mig gick jag på vägen och kikade ner i diket. Efter ungefär en halvtimme eller lite mer, kom jag hem med en liten burk full av smultron. 
 
Först hade jag tänkt att vi skulle göra en milkshake på dem, så som vi gjorde när jag vikarierade på dagis häromdagen. Men sen blev jag oerhört sugen på paj, så då gjorde jag en. Med världens enklaste och godaste recept så slängde jag ihop en paj på några ynka minuter. 
 
Jag valde att lägga smultronen i en form som såg ut som ett hjärta, för att symoblisera att jag älskar smultron, paj, att äta paj, att göra paj osv..
Oh, den ser ju så god ut! Dock är allt uppätet..
Det bästa sättet att avnjuta denna goda, söta, syrliga paj är att sitta på altanen med en kopp kaffe och lyssna på fåglarnas kvitter och känna doften av sommar. Eller så känner man doft av koskit och stör sig på di där förbannade fågelfäna!
 
Hoppas innerligt att jag under sommaren kommer få tid och chansen att göra en hallon och rabarberpaj. Godaste kombinationen någonsin! 
 
 
 
 

Det här med att packa..

2013-07-11 @ 14:14:49 ? Permalink ? Allmänt
Vi har nog alla det där problemet varenda gång vi ska iväg någonstans och behöver packa ned sina saker i en väska, innan man åker. Hur mycket ska man ha med sig? Räcker det med tre par skor? Kommer jag verkligen att använda alla kläder jag tar med mig? Får det plats i min väska? Är det nödvändigt att packa ner hela medecinskåpet? Osv.. Det känns som att dessa frågor alltid finns där. Jag har samma problem om jag så ska vara borta i två dagar eller om jag ska vara bort i två veckor. 
 
Nu på Lördag åker jag med min kör Appellen till Rörö för att semestra i en hel vecka. Visst, det kommer att bli jätteskönt att komma iväg ifrån alla måsten, men allt förberedande innan man åker är bara såå.. påfrestande. Jag är rädd för att jag kommer få ta med mig hela min garderob, så slipper jag att tänka på om jag tar med mig för mycket eller för lite. Hellre att jag då har med mig kläder hem som jag inte har använt, än att inte ha något rent att ta på sig de sista dagarna. 
 
Tror ni att det räcker med 3 böcker för en vecka? Jag är liite tveksam..

En egen värld att ha i mitt rum

2013-07-10 @ 21:21:03 ? Permalink ? Allmänt
Jag har efter en tids sökande äntligen hittat vad som ska kommas att sättas upp på min fondvägg i mitt rum. Jag har länge tänkt att den ska vara utan tavlor, eller dylikt, men har ändrat mig. I de flesta amerikanska filmer så finner man dem hängande på väggen. Stora som små, med knappnålar intryckt på vissa utvalda platser. Någon som kan gissa vad jag pratar om? Du som gissade på en världskarta, har väldigt rätt. Jag har blivit så inspirerad av att kunna sätta en liten knappnål i valfri färg på de platser i världen man har varit på och samtidigt kunna njuta av de minnena man har ifrån de plasterna.
 
Jag inhandlade idag en världskarta (61x91,5 cm stor) som inom en snar framtid kommer att sättas upp på min vägg. Nu letar jag efter en anslagstavle-liknande skiva som man kan fästa upp kartan på, så att inte väggen tar stryk av alla nålar som kommer att sättas i kartan. Ja, så detta är mitt lilla sommarprojekt. Jag kommer självklart att bjuda på en efterbild när kartan sitter uppmonterad på väggen.
 
 
 
 

Vi ska försöka få färg på våra bleka kroppar

2013-07-09 @ 10:33:07 ? Permalink ? Allmänt
Uppe med tuppen är jag, som alltid. Så himla skönt att inte sova bort halva dagen och vända på dygnet. Halv nio vaknade jag av smärtor i knä och ben, så jag gick upp och lät mamma ta hand om mina sår. För nej, jag gör det inte själv. Äckligt ju! Och förresten, det är det man har mammor till, eller hur?! Haha..
 
Om några få minuter ska jag bli skjutsad bort till min fina Lovisa, där vi ska fixa med vårat visum, eller vad det nu är. Det är något som gör att vi får komma in i USA i alla fall. Lite snopet hade det varit om man kom dit och sedan fick vända igen. Inte roligt alls.. På tal om något helt annat. Det är sol ute! Fattar ni?! Sol, på sommaren? I Sverige?! Helt sjukt konstigt.. Så förhoopningsvis åker jag och Lovisa och lägger oss nära något vatten och förbättrar på vår bränna. Haha vem försöker jag lura.. vi ska försöka få lite färg på våra bleka kroppar!
 
Efter många försök att vara något sånär normal, har jag lagt ner de försöken.. ;)

Don´t text and run

2013-07-08 @ 22:36:18 ? Permalink ? Allmänt
Man brukar ju säga; "Don´t drink and drive!", men jag har ändrat lite på den meningen. Jag vet något som är ungefär lika farligt som att dricka sprit och köra bil. Eller ja, nästan lika farligt i alla fall. Att kombinera löpning och sms är något som är farligt och kan få onda konsekvenser. Man ska inte smsa medans man springer, har jag fått lära mig nu.. 
 
För ungefär tre timmar sedan drog jag på mig mina träningskläder, snörade skorna, startade Runkeeper, startade musiken och gav mig ut för att springa. Jag kom ungefär 2 kilometer innan jag fick för mig att svara på ett meddelande. Jag tänkte svara med bara några bokstäver, för jag tänkte att det inte kunde vara så farligt. Det borde ju gå att springa samtidigt som man skriver ett sms.
 
Tji fick jag. För på vägen låg det en stor sten (bör tilläggas att jag bor på landet och där finns det grusvägar, med grus och sten...), en sten som inte ville flytta på sig när jag kom springandes. Jag snubblade på denna fientliga sten, så att min vänstra fot (den som redan varit stukad två gånger detta år..) viker sig under mig och jag faller handlöst rakt ner på vägen. Ont som f*n fick jag i foten, innan jag reser mig upp och ser hur stora mängder av blod lämnar min kropp genom mit högra knä.. Inte alls skönt. Mamma kom som en räddare i nöden (efter att jag ringt pappa, som fick ringa mamma..), hämtade mig och plåstrade sedan om mig. 
 
Så nu sitter jag här med den vänstra foten inlindad i bandage och med ett stort fint "skrubbsår" på högra benet och en kompress (ett stort plåster) på den högra knäskålen. Men jag är inte den som är den, så klockan nio imorgon är det jag som går ut och går, förhoppningsvis :)! 
 
Mitt fina ben och min fina fot, precis efter att mamma har släppt av mig vid trappen. Var bara tvungen att ta ett kort på eländet, då jag alltid råkar ut för sådant här. Det är inget nytt för varken min familj eller mina kompisar att jag alltid är den som skadar sig. Nu är mina sommarben kompletta :)!
 
P.S. Lägg märke till den vänstra fotknölen.. 

Next up; GRILLKVÄLL!!!

2013-07-06 @ 16:49:13 ? Permalink ? Allmänt
Efter att bara ha sovit ett få antal timmar i natt, var det dags att gå upp och göra sig iordning inför min Studentfotografering som skulle gå av stapeln idag (jag är seg.. jag vet!). Kändes som att jag skulle ta studenten igen när jag fick på mig kläderna och den tillhörande mössan. Anna och Emma kom runt halv tolv, sen bar det iväg till Hjo. I drygt två timmar var vi där och fotade. Humöret och tålamodet sjönk ju längre tid vi befann oss i stadsparken. Men ett par användbara bilder fick vi, för Anna är bäst på att fota! 
 
Nu är det dags att bege sig bort till familjen jag är barnvakt åt. Denna gången är det inte barnvaktning som står på schemat. Nej, idag är det grillkväll!! Mums filibabba! 
 
 

Studentbalen 2013

2013-07-04 @ 22:14:31 ? Permalink ? Studenten 2013
Bättre sent än aldrig brukar det ju heta, och det kan man säga att det är just nu. Jag har inte funnit orken att lägga in bilderna ifrån min studentbal här på bloggen, då jag är riktigt.. lat(!). Men nu har jag tagit mig i kragen och ska lägga upp de bilderna. 
 
Balen var en helt fantastiskt rolig upplevelse. Att få se alla så finklädda och alla de fina bilarna, det var riktigt roligt. Sen att det var lite långtråkigt och utdraget, det gör inget. Jag hade en rolig kväll/natt tillsammans med mina klasskompisar. Det var verkligen sista gången man kunde kalla dem för klasskompisar. För nu är vi bara kompisar :)!
 
 

4th of July - Grattis USA!!

2013-07-04 @ 11:59:56 ? Permalink ?
Idag är det Torsdag, idag är det även den 4e Juli. Känner ni igen datumet? Ringer det någon liten klocka? Nehe, men var inte ledsen för det, alla kan inte ha koll på allt. Men jag har däremot koll på det mesta. Tillexempel har jag koll på att det idag är 4th of July! "Ja, det var ju det du nyss sa, du är inte cool för att du säger det på engelska..", tänker säkert någon nu. Men jag försöker inte vara cool, för jag vet att jag är cool (mohahah, skoja!). 
 
Idag är det ju faktiskt USA:s självständighetsdag. Det enda jag vet om denna dagen är väl att det är mycket fyrverkerier, för det sjunger de flesta artisterna. "Just own the night like the 4th of July" - Katy Perry, Firework. Jag vet också att det är en hel del firande, för det är ju deras nationaldag. Så dagen till ära har jag tagit på mig en tröja med USA:s flagga och ett par blåa byxor, ska även komplettera looken med ett par röda skor. Whioo!! 
 
 

RSS 2.0