Tusen idéer som aldrig får se dagens ljus

2013-10-26 @ 10:03:11 ? Permalink ? Allmänt
Jag har denna veckan haft fullt upp med att jobba, träna, leva, äta, sova och andra viktiga saker som man måste göra i sitt liv för att orka och kunna leva. Jag vill så himla mycket hela tiden, jag vill skriva den där bästsäljande boken, jag vill tjäna massor utav pengar så att jag kan åka på en roadtrip i USA, jag vill ligga kvar länge i sängen och njuta av att få sova. Men inte ens sova-biten klarar jag av. Jag tror att det pågår alldeles för mycket i min hjärna just nu, precis som det alltid gör. Jag har så storslagna planer och idéer som aldrig kommer att få se dagens ljus, känns det som. Varför? För att jag är lat och bekväm och hellre sitter vid datorn/TVn än att genomföra mina planer och idéer. 
 
Men en av alla dessa drömmar och mål ska nog snart gå i uppfyllelse ska ni se. Det finns en grej som jag har drömt om och försökt sträva efter sen den dagen jag lärde mig att läsa (vilket i år är 14 år sedan..) och det är att skriva en bok. Det behöver inte vara någon bok som publiceras, så länge jag har klarat av att skriva en bok som jag själv kan vara stolt och nöjd över så är jag glad. Och det är detta som jag kommer ägna den närmaste månaden åt. För i November börjar något som heter National Novel Writing Month, förkortat NaNoWriMo och går ut på att man ska klara av att skriva 50000 ord på 30 dagar. Jag har antagit utmaningen och nu ska det baske mig gå! 
 
 

Konsten att varva ner

2013-10-22 @ 19:47:25 ? Permalink ? Allmänt
Att varva ner efter en dag full med intryck och massvis med rörelse och spring, är något som jag inte är så jättebra på. Jag tycker att varva ner är när man sätter sig framför datorn och kollar på alla bloggar som man följer och att lyssna på lite musik. Men jag läste för ett tag sedan i någon artikel i någon tidning att om man ska sova bra och slappna av när man väl ligger i sängen, så ska man ha stängt av Tvn, dator, surfplatta och mobil ungefär en timme innan man går och lägger sig. Jag följer ju inte riktigt det där, då jag allt som oftast stänger av datorn och sen lägger mig för att sova, men så sover jag ju inte så bra..
 
Men jag ska försöka att ändra på detta då jag vill kunna sova bättre än vad jag gör nu och inte sova såpass oroligt som jag gör. Förrut så läste jag ungefär i en timme eller halvtimme innan jag skulle sova och sen så sov jag mycket bättre på natten. Så nu ska jag börja med att varva ner med en bra bok i minst en kvart varje kväll, så kanske jag kommer ner i något lugn och somnar snabbare än någon hinner säga "Nationalencyklopedin". 
 
Ikväll ska jag varva ner med den bästa tidningen av dem alla! 

Next Up; Biomys!

2013-10-18 @ 18:42:17 ? Permalink ? Allmänt
Efter att få ha hoppat in som vikarie lite sådär oplanerat denna Fredag, som egentligen är min lediga fredag, så tar jag helg som en hel del andra i vårat avlånga land. Jag vet inte vad du gör för att fira in helgen med, men jag, Lovisa och Malin firar in helgen med att gå på bio och äta massvis med biopopcorn, whioo! Är det bara jag som är helt galen i popcornen man får på biograferna? Det är något speciellt med att få gå på bio och äta deras popcorn. Vi ska se filmen "We´re the Millers", så nu håller jag tummarna för att den kommer vara bra. Annars får jag väl äta upp popcornen och låtsas som att jag är där för filmen, hihi.
 
 

Nu är de äntligen klara!!

2013-10-17 @ 22:24:25 ? Permalink ? Allmänt
Efter lite mer än tre månader efter studenten har jag nu lyckats fixa iordning mina tackkort som inom kort kommer att delas ut till alla de som närvarade på min studentmottagning. Jag vet att jag är lite sen med dem men bättre sent än aldrig brukar man ju säga.. Det blir så ibland när man ska försöka planera in fotografering och gör det rätt sent och sen att fotografen åker utomlands och flyttar mitt i allt och jag som tog en sväng till New York, ja då blir det lite sent. Jag har suttit och kämpat med dessa kort i några dagar nu och jag kan säga att det verkligen har testat mitt tålamod. Mäta, klippa och klistra är inte riktigt något för mig. Min syster kunde ju hjälpt mig men envis som jag är så ville jag bevisa att jag också kan om jag bara vill och resultatet.. ja det blev ju faktiskt bättre än vad jag hade trott!
 
Min fina skiss och resultatet, riktigt nöjd är jag över vad jag har lyckats med! :)

Fortsätter letandet efter den perfekta västen..

2013-10-17 @ 17:00:28 ? Permalink ?
Nu när jag har införskaffat mig ett par varma löpartights så kan det ju vara bra att vara varm om överkroppen också, eller hur? Så jag har med lykta och lampa letat efter en väst att ha över min tjocktröja istället för en jobbig jacka, men utan resultat. Eller, jo jag har hittat en hel del västar, men inte precis en sådan som jag vill ha. Jag vill ha en lagom tjock väst som INTE är figurssyd. Jag ska ju faktiskt kunna ha en tjocktröja där under och då vill jag inte ha en figgursyd historia som sitter åt så att jag mest liknar ett korvskinn. Sen så har jag ett till litet problem som försvårar det hela; färgen. Jag vet inte om jag vill ha en i svart eller i någon annan härligt skrikig färg. Det tåls att fundera på. Först och främst ska jag försöka hitta en väst som inte är figurssyd, önska mig lycka till..
 
Dessa tre snygga västar har jag tittat på och testat. Men nja, de är ju figursydda.. 

Hurra för Svt:s Öppna Arkiv!

2013-10-16 @ 13:30:24 ? Permalink ? Allmänt
Åh, tack för att Svt:s Öppna Arkiv finns, vad skulle man göra utan det? För dig som inte vet vad det är så är det en sida på Svts hemsida där man kan gå in och kolla på riktigt gamla serier, filmer, dokumänter m.m. Det är en riktig guldgruva för mig som älskar att se på gamla barnprogram och roliga serier. Jag har precis tittat färdigt på Världens Minsta Lillasyster, vilken var min absoluta favoritserie när jag var typ 8 år. Nu har jag gottat ner mig i detta arkivet och kommer inte komma fram ur det än på ett bra tag. 
 
 

En bok att spara sina minnen i

2013-10-14 @ 13:16:00 ? Permalink ? Allmänt
När jag var i New York i slutet av Augusti så fick jag med mig en hel del små minnen i form av biljetter, kvitton, reklam osv. Självklart så ville jag ju spara dessa lappar då alla lappar bär på stora upplevelser och stora minnen. Men jag har inte vetat vart jag ska göra av dem. Om jag bara ska låta dem ligga i en byrålåda, sätta in dem i ett album. Jag hade ingen som helst aning förens jag och mamma var inne på Chilli och hittade den perfekta lådan. Det är en låda som ser ut som en bok, så där i kan man ha massor utav små minnen. Det bästa med denna låda är att det är motiv från New York på den, så den är perfekt att ha mina lappar och minnen i.
 
Den är lagom stor så att alla lappar fick plats och jag fick till och med plats med kartan som användes väldigt flititgt under resans gång, hihi. 

Do it yourself; Hörlurar med pärlor

2013-10-13 @ 17:00:14 ? Permalink ? Allmänt
Efter att jag igår såg en video där Clara Henry visade upp sina snygga egengjorda hörlurar så blev jag själv sugen på att göra ett par sånna. Claras hörlurssladd är helt full med pärlor i olika färger, så jag tog fram mina pärlor nu i morses och började göra mig ett par egna coola hörlurar. Man behöver en liten sax, vanliga pärlor som man använder till pärlplattor och ett par hörlurar. Sen så klipper man ett jack i en pärla, öppnar upp den och sätter den runt sladden. Svårare än så är det inte. Dock fick jag ont i fingrarna efter att ha suttit i över en timme och klippt i nästan tvåhundra små pärlor. 
 
Visst blev de snygga? Nu kommer jag i alla fall inte ha svårt att hitta mina hörlurar i mitt stökiga rum, så färgglada som dem är! 

New in; Fodrade löpartights

2013-10-12 @ 16:42:48 ? Permalink ?
Nu när jag äntligen har kommit igång med träningen så kommer jag inte låta vädret stoppa mig. Är det kallt så tar jag bara på mig mer och regnar det så får jag väl ta på mig en regnjacka, så svårt är det inte. Men något som jag oftast fryser om på vintern är mina ben och det är lite för tunt med de vanliga löpartightsen när det är minusgrader. Så jag har idag införskaffat ett par tights med foder, jättesköna och jättevarma. Så nu kan inget stoppa mig i vinter!!
 
Lite småtaskig bild, men det är ett par helt vanliga löpartights, med lite grönt innuti. 

Min egengjorda fotobok

2013-10-10 @ 14:41:24 ? Permalink ? Mina fotografier
Idag var jag spänd av förväntan när jag skulle gå upp till vägen och hämta dagens post. För jag visste att den skulle innehålla något roligt, något som var till mig. För ungefär åtta dagar sedan skickade jag iväg en beställning av en fotobok till Fuji direkt och det är denna fotobok jag har fått hem idag. Jag har fixat och trixat helt själv med den i programmet som finns på Fujidirekt. Det var lite svårt och krävdes tålamod, men det var det verkligen värt. Nu har jag en bok med bilder ifrån min underbara resa till New York. Nu kan jag ta fram den boken när jag vill och drömma mig tillbaka. 
 
 

Snygga ryggsäckar från Victoria´s secret

2013-10-07 @ 18:19:09 ? Permalink ?
När jag var i New York köpte jag en sjukt snygg ryggsäck ifrån Victoria´s sexret PINK, en ryggsäck som jag älskar mer än vad jag älskar M&M´s, vilket är mycket. Den har rymdmotiv på sig och är så himla fin. Jag brukar inte använda ryggsäck, då jag förknippar det med nördar, hej fördomsfull. Men på senare tid har jag insett att det är väldigt snyggt och praktiskt med en ryggsäck. Du får plats med väldigt mycket i en ryggsäck, det är inte lika jobbigt att bära en ryggsäck, som det är med axelväskor och det finns väldigt snygga ryggsäckar nu för tiden.
 
På VS hemsida har jag hittat flera ursnygga backpacks, som jag blivit lite kär i, men jag har ju redan en och behöver inte en till. Men jag fastnade riktigt mycket för tre av ryggsäckarna, så jag tänkte visa dem här för er;
 
Visst är de snygga?! Skulle lätta kunna ha de alla tre, men den blåaktiga är fett snygg, så det hade nog blivit den om jag skulle köpa någon av dem. 
 
Min otroligt snygga ryggsäck som jag har börjat använda mer och mer nu! Älskar den! :D

Sockervadshår

2013-10-05 @ 13:05:08 ? Permalink ? Allmänt
Vet ni vad jag skulle kunna tänka mig att göra nu i höst? Färga håret i någon härlig färg. Inte typ rött, brunt, blondt eller svart, utan mer en färgglad färg. Så som lila, rosa, blå, grön osv.. Något jag har tyckt är snyggt väldigt länge är sockervadsrosa hår, det är så himla coolt och man blir sugen på godis. Nu vet ju jag att det kan vara svårt att få till den där färgen, men fy vad coolt det hade varit om det verkligen gick. Eller färga håret i regnbågens alla färger, eller olika nyanser av blått. Åh, vad sugen jag är på det!!
 
Ser ni vad coola hårfärger dessa tjejer har?! Åh, jag vill så gärna ha en sådan här cool hårfärg. Men ska fundera på det, för man vet ju aldrig vad som händer i framtiden, right?!

Nya tesorter

2013-10-02 @ 15:42:42 ? Permalink ? Allmänt
Idag när jag och syster Ida var på ICA i Tidaholm för att handla lite så kom jag på att jag ville testa de nya tesorterna ifrån Lipton. Det är tre nya smaker; Blueberry Muffin, Strawberry Cupcake och Vanilla Caramel. Bara av att se på förpackningen så börjar det att vattnas i munnen på mig. Dock hade de inte Strawberry Cupcake, så vi tog de två andra och ett annat te som smakar rabarber och vanilj, mums!
 
Te kan vara det godaste man kan dricka på hösten/vintern. Det och Ögonblicks varmchoklad! :D

Ha-begäret större än vanligt

2013-10-01 @ 22:24:06 ? Permalink ?
Åh, vad jag hatar att inte ha så mycket pengar på mitt kort just nu.. Får inte min lön förens slutet av denna månaden och jag har redan hittat tusen saker som jag jättegärna vill ha! Kanske inget jag just för tillfället behöver, men i alla fall. Just nu är mitt ha-begär större än vanligt då jag har fastnat för ett par jättesnygga mjukisbyxor från Junkyard. Jag som inte alls brukar tycka om mjukisbyxor har blivit galet förälskad i dessa snygga leopardmönstrade mjukisar!
 
Ge. Mig. Dom! 
 

RSS 2.0