Mer mys i lägenheten

2014-11-27 @ 15:55:33 ? Permalink ? Min vardag
Med hjälp av en ljusslinga som vi köpte och satte upp igår, så blev lägenheten plötsligt mycket mysigare än innan. Vi (jag och Lovisa) har gått och tänkt på vilken av alla ljusslingor vi har velat ha, men aldrig fått tummen ut att köpa en. Men så igår när vi var på Rusta bestämde vi oss och det blev helt fantastiskt!!! 
 
Sååå mysigt och fint! Vi har satt den i den halva glasväggen som är mellan hallen och vardagsrummet, så blir det mysigare stämning i heela lägenheten. 
Vi har även satt upp julstjärnor, julgardiner, jag har pyntat med lite av mitt pynt och förhoppningsvis ska jag hitta en bra liten gran som vi kan ha någonstans i vardagsrummet :)!

Tjuvstartar julen lite

2014-11-25 @ 10:26:53 ? Permalink ? Min vardag
I och med att jag bara gick i skolan två dgar förra veckan och en gång denna veckan så har den innburit att jag stannar extra länge hos päronen, innan jag idag drar tillbaks till Jönköping. Som sagt, jag lever i en resväska, hehe. Nej, men det är rätt skönt att inte behöva åka hem på söndags kvällen, utan kunna åka hem ikväll istället. Är ju tillbaka här på landet redan på torsdag igen. Fasligt åkande fram och tillbaka på mig.
 
I Fredags var jag mer rastlös än någonsin och bestämde mig för att ha en bakdag. Så jag slängde på mig kläder, hoppade in i den lilla guldiga bilen och gasade ner till Hjo för att köpa ingredienser till alla kakor/godis. Halva dagen gick åt till bakning, men det var det lätt värt. Två sorters kakor och en sort godis hann jag med och i Torsdags gjorde jag en sat med skumtomtefudge, mums!
 
På fatet ligger det twixkakor, dumlegrottor och egengjorda toffiffe. Så gott!!
 
Igår tjuvstartade jag och mamma julen lite. Vi bakade pepparkakor, drack julmust och lyssnade på julmusik. Pepparkaksbak utan julmust och julmusik är som kaffe utan mjölk, värdelöst. Mitt tålamod tog slut efter typ en kvart, men det var bara att bita ihop och fortsätta kavla ut degen och stansa ut fina former. 
Riktigt lyckade pepparkakor för en gångs skull. Tror bara att en halv plåt blev lite svart i kanterna, hahaha...
 
På tal om julen så har jag hittat den perfekta jultröjan!! Jag har letat och letat i flera år efter en sån där riktigt hemsk jultröja. Ni vet en sådan där med mycket krimskrams, blinbling, rosetter, glitter m.m? Innan har jag bara sett de i U.S.A, men nu har de äntligen kommit till Sverige! Eller ja, till H&M i alla fall. 
GAAAH! De är sådär lagom fulsnygga, och jag känner att jag verkligen behöver en. Då kan jag glida runt i den under hela julhelgen, bättre än så kan det ju inte bli, eller hur?;)

I´m alive!

2014-11-20 @ 15:01:00 ? Permalink ? Min vardag
Nej, jag har inte gått under jorden, även om man faktiskt kan tro det. Jag har bara varit väldigt upptagen med allt vad det innebär att flytta hemifrån, läsa på högskolan och samtidigt ha en fungerande fritid. 
I tre hela månader har jag nu bott tillsammans med Lovisa i en lagom stor tvåa, lagom långt utanför staden Jönköping. Det tar ett tag att komma in i allt vad det innebär med att inte längre bo hemma, allt som behövs göras och än känner jag att jag inte är riktigt där. Jag åker ju hem till päronen var och varannan helg och nu innan jul är mina helger fullproppade med saker att göra på hemmaplan. Men jag klagar inte. Att bo på två ställen funkar.
 
Anledningen till mitt inte så frekventa bloggande är att jag inte har något nät i lägenheten. Eller ja, det är i alla fall den största anledningen. Sedan har det att göra med att jag inte har haft varken tid eller ro att sätta mig ner och skriva något inlägg på min mobil. I skolan är det full rulle kanelbulle och det är faktiskt inte alltid lätt att läsa på högskolan. Det är en stor utmaning, men än så länge går det helt okej. Jag omger mig med underbara människor som ger mig orken och styrkan att ta mig igenom de tuffa skoldagarna och skoluppgifterna. 
 
Nu är det ju faktiskt inte så långt kvar tills jag är lite julledig. Eller ja, ledig och ledig. Jag kommer i alla fall inte vara i skolan på ett tag. Sen om vi får någon stor uppgift över jul (har hört talas om detta...) så får jag ta tag i det då. Men jag har sagt till mig själv att jag banne mig är HELT ledig ifrån allt vad skola heter mellan den 23-26 december. Efter det får jag väl ta tag i livet;)!
 
 
 
 

RSS 2.0