Lite sådär spontant bara

2015-01-15 @ 20:30:36 ? Permalink ? Min vardag
Hur fort kan en tanke gå ifrån att bli verklighet? Ja, för min del tog det inte mer än en halvtimme. Man får vara snabb när man väl kommit på något som man vill genomföra, annars lär det aldrig bli av. I mitt fall var det att klippa av mig håret.
 
Det började med att jag stod i provrummet på Vila och  suckade åt tröjan som satt helt fel på min kropp. Sen kollade jag på min spegelbild och kände att jag behövde klippa mig. "Lovisa, ska vi hitta någonstans att klippa oss? Typ nu?!", hojtade jag till Lovisa som stod i provhytten bredvid. Svaret blev JA och vi gick på Jönköpings gator upp och ner för att finna en frisör. Till slut hittade vi en och lite mindre än en timme senare kom vi ut på gatan, nyklippta och fräscha. Man måste ta till vara på tillfällena av spontanitet!
 
Tror att jag klippte av lite mer än 10centimeter, typ.. känns helt rätt och ångrar mig inte en sekund!
 

Helgen som var osv.

2015-01-08 @ 10:34:44 ? Permalink ? Min vardag
Från att ha slappat, proppat i mig mat och godis, sovit onödigt mycket och länge, så har nu verkligheten kommit tillbaka. Som en smäll i ansiktet. Nej, så farligt är det inte. Men min motivation till att plugga är ungefär lika med 0,00 % och det enda som räddar upp det hela är att man faktiskt får träffa sina superduperbra klasskompisar igen!
 
Helgen som gått var väldigt intensiv, i perioder i alla fall. I Lördags var jag uppe med tuppen för att spela inomhuscup i Hjo. Dock gick det inte hela vägen fram, men vi kom till Semifinal vilket inte alls är dåligt, det är bra. Efter cupen åkte jag direkt hem, åt mat, hetspackade (skulle gjort det på fredagen...) och hoppade in i min lilla guldiga bil och drog till Jönköping. Det var faktiskt underbart att komma tillbaks till lägenheten där det var tyst och lugnt, haha. Jag gjorde inte mycket mer än att baka bullar och Nutella Bread, handla och packa upp alla mina kläder och saker.
 
Söndagen började jag med att försöka plugga, gick sådär. Vid tolv drog jag mig bort till A6 och IKEA för att ha kvalitetstid med kusin Julia, Faster B och hennes sambo G. Vi gick i affärer, åt mat, drack kaffe och sedan for vi iväg till Idrottshuset för att kolla när kusin J spelade handboll. Har nog aldrig sett så mycket handboll i hela mitt liv som jag gjorde under denna helg, seriöst. Efter J´s match så följde kusin, faster och sambo med mig hem och fick smaka på godsakerna jag gjorde i Lördags. Fick ett godkänt, så de sakerna kommer jag baka mer av en annan gång.
 
I Måndags så försökte jag återigen att plugga, detta fungerade liiite bättre än i Söndags, men bara liite.. Fick ett sms av Julia att J och hans lag hade gått vidare till Semifinal och att denne spelades på eftermiddagen. Satte mig i den lilla guldiga Clion och drog återigen bort till Idrottshuset. De vann semi (!!!!) och kom sedan tvåa, bra kämpat!! Efter handbollen så åkte jag till lägenheten där mina föräldrar väntade på mig. Vi gick ut och åt på Texas Longhorn här i Jönköping och sedan latade vi oss resten av kvällen. 
 
 
I Tisdags åkte vi till IKEA för att fördriva tiden. Efter detta åkte vi på hemligt uppdrag och sedan åkte mina föräldrar hem. 
Den obligatoriska IKEA-lunchen. Deras Beasås är TO DIE FOR!!!!

Jar of Happiness

2015-01-02 @ 15:29:26 ? Permalink ? Min vardag
För någon dag sedan (tror det var igår) så delade en av mina vänner på facebook ett inlägg från författaren Elizabeth Gillbert, hon som skrivit Eat, Pray, Love. Detta inlägg handlade om en så kallad "Jar of Happiness", som rakt översatt blir "Burk av lycka", typ. Det går ut på att man skaffar sig en burk, eller något annat som du kan lägga saker i, och varje dag skriver du ner på en lapp vad som har gjort dig glad idag. Har man haft en dålig dag får man helt enkelt hitta något mindre dåligt som hänt under dagen. För man ska skriva ner något varje dag, och lägga i denna burk. 
 
Jag nappade direkt på detta, då jag redan under förra året ramlade över något liknande, men då var det att man skulle ha en burk och lägga i minnen i. Detta blir ju ungefär samma sak, men att man vid årets slut ska ha 365 lappar med lycka/glädje. Jag rotade runt i en av våra "vindar" och hittade en lagom stor glasburk, som jag sedan knöt ett snöre klätt med rörpärlor om. Blev riktigt nöjd faktiskt.
 
Eftersom jag har ett stort lager av bokstavspärlor liggandes i garderoben så kom jag på den smarta idéen att "skriva" Jar of Happiness, istället för att skriva på burken. Min handstil är inte gjord för att synas... 
Nu ser det rätt fattigt ut med bara en lapp, men ikväll kommer denna lapp få sällskap av en till lapp, vikt som ett hjärta. Tyckte det var finare att ha hjärtan än bara små vikta lappar i burken. 

Välkommen 2015!

2015-01-02 @ 11:48:13 ? Permalink ? Min vardag
Det nya året firades in tillsammans med ett 20-tal kompisar, med dunder och brak. Vi åt mycket god mat, fiskade fiskedam, lekte massvis med roliga lekar, sköt raketer och skålade in det nya året. Riktigt trevlig kväll!
 
Min fina vinst ifrån fiskedammen, hahah...
Självklart fanns där ett "photo booth", himla bra och rolig idé. 
 
 

RSS 2.0