Jönköpings Internationella Matmarknad

2016-06-30 @ 20:44:36 ? Permalink ? Min vardag
Idag efter jobbet så kom mamma ner hit till Jönköping för att umgås med mig och samtidigt gå på Den Internationella Matmarknaden som pågår här. Det finns mat från världens alla hörn, så som gyros från Grekland, langos från Spanien och fudge från England. Lite som himmelriket på jorden kan man säga.
 
Vi passade på att både äta sötsaker från Frankrike (macron, eclaire och croissant) och till sist köpte vi gyros som vi tog med hem till mig och åt. Jag har fullkomligt blivit kär i gyros efter att vi åt det när vi var på Rhodos. Denna gyros var nästan lika god, bara nästan.
 
För mig som inte äter godis var detta bordet väldigt svårt att motstå, jag ville äta upp alltihop. 
Titta vilka fina färger! Jag åt en vit choklad, den turkosa, riktigt riktigt god. 
Hur fint var inte detta porslin?! Jag har en liten förkärlek till just muggar/koppar, men har tyvärr för många så köpte ingen... 

Lyckan i att ha fina vänner

2016-06-29 @ 12:48:25 ? Permalink ? Min vardag
Igår när jag kom hem från jobbet, dränkt av svett efter att tagit mig upp för den backe som leder mig från jobbet och hem, låg det något stort i min brevlåda. Först tänkte jag att det var något som jag hade beställt, men kunde inte komma på vad det kunde vara.. 
 
Förstår ni min lycka när jag inser att det är min underbara vän Sara, som driver Beas Bokhylla, som hade skickat fyra böcker till mig, bara sådär! Det gjorde min kväll mycket mycket bättre och motiverade mig till att ta tag i allt det jag ska göra i veckan. 
 
Jag vet att jag redan har tackat dig, underbara Sara, men TACK! <3

Första arbetsdagen avklarad

2016-06-27 @ 15:40:35 ? Permalink ? Min vardag
Nu är alltså den första jobbdagen för denna sommar avklarad. Den som jag hade en sådan jobbig ångest över igår. Tror det har att göra med att jag inte visste exakt vad som skulle hända, om mina kläder skulle komma, eller om någon fanns där för att släppa in mig. Är nog en väldigt ängslig och nervös person i grund och botten, vilket inte många vet. För mig är det inte självklart att göra nya saker, det tar emot, men allt som oftast tar jag mig över det hindret.
 
Precis nyss kom jag hem från arbetet, svettigare än svettigast. Inte lätt att cykla upp för en av stadens brantaste backar... Planerna för dagen är inte särskilt stora, ska nog börja med att vila i soffan, haha. 
Försökte läsa denna tidning i lugn och ro ute på balkongen, slutade med att tidningen nästan blåste iväg... 

Gammal hederlig söndagsångest

2016-06-26 @ 21:43:22 ? Permalink ? Min vardag
Ja usch, den här söndagen har varit riktigt ångestladdad. Tror att det har och göra med att jag efter 2 veckors ledigt, börjar mitt somarjobb imorgon... en blandning av nervositet tror jag också att det är, fast jag vet att jag inte behöver vara nervös. Jag ska jobba på samma ställe som förra året, så inget som är helt nytt (vad jag vet).
 
Att klockan ringer 4.57 är också lite ångestfyllt. Allt som är innan 6.00 känns som att det är mitt i natten. Dock tycker jag mycket bättre om att börja tidigt på morgonen och ha många timmar kvar av dagen när jag kommer hem, än att börja sent. 
Nu måste jag verkligen sova om jag ska orka cykla till jobbet 5.30 imorgon. Önska mig lycka till!
 
Bjuder på en ångest-fri bild från Rhodos. Mer bilder från den resan kommer upp under veckan :)!

Glad Midsommar i efterskott!

2016-06-26 @ 15:03:30 ? Permalink ? Min vardag
Hoho? Är det någon här?? Ja, här var det ett tag sedan jag skrev och som jag alltid skriver så ska jag bli bättre på att skriva här. Som vanligt har livet kommit emellan och jag har fortfarande inget internet i lägenheten i Jönköping (vilket är väldigt skönt ska ni veta), så därför glömmer jag av bloggen när jag väl är hemma i lilla Korsberga igen. Men som sagt, jag ska försöka bättra mig!
 
Som ni säkert inte har missat så har det ju varit midsommar och därmed har nästan halva året redan gått, helt galet! Jag spenderade min midsommarhelg på TorpKonferensen, tillsammans med 10 vänner i en liten husvagn. Varmt och trångt, men väldigt mysigt. På självaste midsommaraftons kväll så var det en konsert med ingen mindre än CAROLA! Vilket ös och vilken röst den kvinnan bjuder på. Det var en upplevelse som jag kommer att leva på länge. 
 
Eftersom att midsommar bjöd på en tryckande värme så var vi några som drog iväg och badade i ett gammalt kalkbrott. Vattnet var inte alls behagligt, men det var skönt att svalka av sig ändå. Jag hoppas på att resten av sommaren bjuder på en skön värme så att jag kan ta ett dopp i Vättern efter jobbet!
 
En varm Lisa i en väldigt varm bil, precis innan vi skulle åka och bada. Nästan så att jag smälte bort där ett tag. 
Den häftiga badplatsen! Från kanterna hoppade de modiga människorna, jag vågade inte då det kändes som att min bikini skulle åka av i hoppet, haha. 
 
 

RSS 2.0