Recept på Oreo-cheescaken

2014-02-05 @ 11:23:53 ? Direktlänk ?
 
Oreobotten:
* 150 gram Oreokex
* 75 gram smält smör
 
Hur man gör: Dela oreokexen och skrapa bort fyllningen. Krossa eller mixa kexen till fina smulor och blanda med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform . Tryck ut degen i ett jämt lager. Låt stå i kylen i cirka 20 minuter.
 
Cheescake:
* 300 gram philadelphiaost
* 250 gram Ricotta
* 1 3/4 dl strösocker
* 3 Deciliter vispgrädde
* 3 teskedar vaniljsocker
 
Hur man gör: Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla ur skålen. Häll smeten över oreobotten. Täck tårtan med platsfolie och låt stå i frysen i cirka 6-8 timmar. Ta ut den lite mer än 30 minuter innan servering. Dekorera gärna med några goda bär, så som hallon, blåbär eller jordgubbe. Det går lika bra med choklad eller något annat smarrigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0