Dags för nytt pass

2013-01-31 @ 10:50:01 ? Permalink ? Allmänt
Snart bär det av mot Skövde med sötaunderbarastebästaste Lovisa för att fixa ett nytt pass till mig. Än har det inte gått ut, men det kommer att gå ut i slutet av Juni och jag behöver helt enkelt ett nytt. Så jag tyckte att det var dags för ett nytt, då jag på det gamla passet är 14 år och ser mesigare ut än vad jag någonsin har gjort. Helt sjukt att man ens får ha sina pass i fem år, man ändrar ju sig såpass mycket på fem år.
 
Man ser ju att det är jag, men det ser ju helt hemskt ut. Jag ser ju yngre ut än 14, typ 11 och jag är ju 19 i år så..
 
Sitter och övar på lite poser som man kanske kan ha på passet ;) (Nej.. jag är inte seriös, för fem öre..)!

Nu är den äntligen här!!!

2013-01-30 @ 17:26:53 ? Permalink ? Mina fotografier

Vuxenpoäng!

2013-01-29 @ 10:35:00 ? Permalink ? Allmänt
Jag är 19 år om 104 dagar och därmed har jag levt ett helt år som "vuxen". Men om jag ska vara ärlig så känner jag mig inte alls vuxen, känner mig lika barnslig nu som jag var när jag var 13, typ. Jag tror inte att jag vill bli helt vuxen, jag kommer alltid att vara lika barnsligt flummig som jag är nu. Men ibland känner man sig lite vuxnare än vanligt. Idag är en sådan dag.
 
Jag har faktiskt tagit till vara på min håltimme och gått till banken för att uträtta lite ärenden. Gud, vad jag låter vuxen och mogen när jag skriver så! Men jag kände mig faktiskt lite vuxen, när jag stod där och pratade med bankmannen, när jag förklarade lite vad det var jag skulle göra och när de förklarade för mig hur jag skulle göra en del saker. Det känns bra att inte ha med sig mamma/pappa varje gång man ska göra något, nu kan jag liksom gå själv till baken, till och med köra dit.
 
Det om något måste ju vara lite vuxenpoäng. Det där med körkort. Varje gång jag parkerar på en offentlig parkerkingsplats (typ inne i Skövde..), så känns det så vuxet att gå till biljettautomaten och lägga i pengar till en biljett. Jag blir nästan lite skrytig när jag går tillbaks till min bil. Helst av allt vill jag bara skrika "TITTA PÅ MIG, JAG HAR KÖRKORT! JAG FÅR KÖRA VART JAG VILL!!!".
 
Men summan av kardemumman så har jag alltså fått lite vuxenpoäng genom att gå till banken, själv(!), för första gången! :)
 
Hälsningar; Tjejen som inte alls vill växa upp! :D

Tvingar ut di små barnen i kylan

2013-01-24 @ 11:06:45 ? Permalink ? Mina fotografier
Jag älskar Sverige och våran vinter! I alla fall när snön ligger tjock på träden och solen skiner. Det finns nog inget finare än det! Dock hade det varit skönare om man kunde ha plusgrader och snö och fint samtidigt. Men jag ska inte klaga, det är ju "bara" 15 minus här i Västergötland.
 
Såhär fint hade vi det igår, tror till och med att det är ännu finare idag, om det är möjligt!
 
Nu ska jag åka till en av mina kusiner och fota hennes tre barn till mitt proejktarbete. Trots att det är så kallt, så ska jag tvinga ut de stackars barnen i kylan! Mohahahha

Så söt!

2013-01-19 @ 23:36:33 ? Permalink ? Allmänt

Music is my world!

2013-01-18 @ 19:12:34 ? Permalink ? Mina fotografier

Jag använder bara min hjärna i nödfall

2013-01-17 @ 23:30:28 ? Permalink ? Allmänt
Klockan är ungefär kvart över sex, jag och Syster Ida sitter och spelar ett sällskapspel, plötsligt ringer det på dörren. Vi, som är så vana vid att den personen som är nere ska öppna när det ringer på dörren, sitter lugnt kvar och spelar vårat spel. När ingen öppnar, tänker jag att det är lika bra att gå ner och kolla vem det är. Personen i fråga ville ju uppenbarligen något, med tanke på att den ringde på dörren.
 
Jag öppar och där står Louise, som inte skulle komma och hämta mig förens en timme senare, eller? Självklart har jag missuppfattat allt. Jag är inte tjejen som har koll precis. Jag trodde att träningen var vid åtta som vanligt, men det var visst vid sju, för vi skulle börja med löpträning. Om jag fick ihop mina grejer snabbt? Eh, ja. Har aldrig varit så snabb i hela mitt liv, på riktigt.
 
Nu, ungefär två timmar efter träningen, är jag dödare än dödast. Jag är så trött att jag knappast orkar hålla uppe ögonen. Om man inte har tränat på tre månader, smällt i sig massor utav god mat och godis, så har man ingen bra kondis, man är inte på tipptopp. Sen så kan det ju ha att göra med att jag avskyr att springa också.. Men nej. Jag måste helt seriöst ta tag i min träning nu. På allvar!
 
 
 
 

En bok full av minnen

2013-01-15 @ 10:26:43 ? Permalink ?
Jag älskar att läsa böcker, men jag älskar även att komma ihåg vilka böcker jag har läst. För det har hänt mer än en gång att jag lånar en bok som jag redan har läst, för att jag har glömt av om jag har läst den innan eller inte.
För att detta inte ska hända fler gånger, så skaffade jag mig i somras en så kallad Läsdagbok. Jag har haft en innan, men nu kan jag inte hitta den, blir galen!! Lovar att det är någon som har en diet som består av läsdagböcker och MP3-spelare, i det här huset.
 
I min läsdagbok skriver jag vilken bok jag läser, vem som har skrivit den, vilket datum jag började läsa och vilket datum jag läste ut den. Sen skriver jag även hur många sidor boken är på, detta är för att jag ska kunna skryta med hur många sidor jag läser (eller så vill jag bara ha lite koll..)!
 
Så ser en sida ut i boken, så det är ju bara att skriva ner det som står där. Eller ja, du ska ju skriva vilken bok, författare osv. En väldigt smidig sak att ha med sig också! :)

Konsten att ta kort på sig själv..

2013-01-14 @ 15:32:34 ? Permalink ? Mina fotografier
 
Det är inte lätt alltid. Att springa mellan kameran och platsen där man ska stå. Sen så ska det se bra ut också. Skärpan ska vara bra, ljuset ska vara bra, jag ska inte se för knäpp ut, inte heller för arg.
 
Men det är svårt. Riktigt riktigt svårt. Det är därför jag försöker öva på det. För det kommer ju inte alltid finnas någon som vill ta kort på mig, bara för att jag vill ha en bra bild till bloggen. Det är därför jag hade tänkt att jag skulle ta typ "outfit-bilder", så att jag själv kan öva på det och samtidigt kunna visa upp mina kläder.
 
Nej, detta är ingen modeblogg, men det är ju en blogg om mitt liv eller hur? Och kläder är en stor del av livet, för tänk om vi skulle gå runt nakna.. det hade ju varit lite obehagligt ;)!

Ett hål i mitt hjärta

2013-01-13 @ 20:11:28 ? Permalink ? Allmänt
De sista minuterna var så fina och så.. chokerande! Jag satt med ett leende på läpparna ena stunden och en förvirrad min den andra. Det hände så mycket i detta avsnitt så att man är helt upprymd av känslor nu, bara några få minuter efter slutet.
 
På något vis har jag alltid fantiserat om hur det skulle vara om jag var en av de ungdommarna på Upper East Side. Jag kunde ha varit en släkting till Dan och Jenny, lite så där utanför. Och nu när det sista avsnittet är slut så känns det nästan som att jag har avslutat något, jag med. "Typ som att göra slut" - Moa Krantz citat.
 
En del tycker säkert att detta är löjligt, att bli lite ledsen över att en serie har tagit slut. Men den har typ varit i mitt liv i 6 år. Sex år är ganska mycket. Det är en tredjedel av mitt liv. Så, nej jag är inte löjlig. Jag agerar som vilket annat fan som helst.
 

Allra sista Gossip Girl!

2013-01-13 @ 17:59:32 ? Permalink ? Allmänt
Nu är det dags att säga hej då till ungdommarna på Upper East Side, för alltid. Allra sista avsnittet av Gossip Girl sänds på kanal5 om ungefär en timme. Innan det (om fem minuter..) så visar de på samma kanal, tillbakablickar från alla de gågna sex säsongerna.
 
Om jag sitter bänkad framför tvn? Japp, det gör jag! Så nu ska jag njuta av det sista avsnittet och alla tillbakablickar. Men det finns ju DVS-boxar, och de kommer jag absolut att införskaffa inom en snar framtid.
 
 
XOXO Gossip Girl ;)

Cupcakes

2013-01-13 @ 15:36:40 ? Permalink ? Mina fotografier

Musik ger mig energi

2013-01-13 @ 03:10:00 ? Permalink ? Allmänt
Jag vet inte hur det är med er, men jag måste i alla fall ha musik på när jag är ute och går/springer. I alla fall om jag är själv, för då har jag ju ingen att prata med. Och om jag inte har någon att prata med så fokuserar jag bara på dumma saker. Typ som att det är långt hem, att jag är trött, att detta inte leder någon vart, att jag lika bra kan börja gå igen, osv.
 
Idag hade jag tänkt dra på mig träningskläderna för att gå ut idag och tänkte därför leta fram min gammla MP3-spelare. Men jag hittade inte den!! Blev jätteirriterad när jag inte hittade varken mammas eller Systerns. Lovar att det är någon i detta hus som äter MP3-spelare.
 
I alla fall så fick jag för mig att jag skulle åka in till Skövde och köpa en, lite spontant sådär. Så jag letade upp en bra och billig MP3 på Media Markt, ringde Johanna och vi åkte sedan in till Skövde och köpte mig en MP3. Så nu ska jag allt pallra mig ut och gå. Gå tills jag inte orkar mer! Med musik i öronen!
 
Rosa och sådär tjejigt fin ;)!

High School Musical - Marathon

2013-01-12 @ 18:54:38 ? Permalink ? Allmänt
Både jag och Lovisa tyckte att det var riktigt längesedan vi såg på High School Musical, alla tre filmerna. Så ikväll ska vi råda bot på detta och ha ett marathon med alla tre filmerna. Fördelen med dessa filmer är att man aldrig blir trött, för det är så mycket färg, glädje och musik med. Älskar dem!
 

Whateverland + leggings

2013-01-11 @ 10:48:38 ? Permalink ? Allmänt
 
Idag slår jag på stort och har på mig leggings! Kors i taket säger jag bara! Jag är absolut ingen leggings tjej, men idag så.. Det är i och för sig ganska mysigt att ha en stor tröja och ett par leggings, men kanske inte varje dag ;)!

Koppkaka

2013-01-10 @ 17:15:17 ? Permalink ? Allmänt
Cupcakes är nog det roligaste som finns att baka. Man kan verkligen go bananas och dekorera dem exakt hur man vill. Och det finns så mycket roliga recept och tips på hur man dekorerar dem och ja, det finns allt. Och i morgon är det dags för mig och Felicia att baka lite. Det var ett tag sen vi bakade cupcakes tillsammans, men nu ska vi göra det igen!
 
Så imorgon kommer hela dagen gå åt till att göra massor av roliga cupcakes. Jag ska även hinna med att spela lite Fifa13 med Felicias yngsta bror H och sen måste man ju testa lite Wii Dance! :)
 

Fångar dagen

2013-01-10 @ 10:47:24 ? Permalink ?
 
Snart springer jag ut till bilen för att fånga dagen. I skolan. I en timme. Det låter ju inte helt fel, eller hur? ;)

En morot

2013-01-09 @ 22:42:00 ? Permalink ?
Jag är en sådan person som behöver ha något att se fram emot, när dagarna är gråa och tunga. Jag behöver något att kunna längta till, något som gör att den där gråa dagen genast blir liite bättre. Det kan egentligen vara vad som helst. T.ex, en resa, att en bok jag vill ha snart kommer ut, att man ska ut och shoppa eller bara äta lite god mat.
 
Det kan vara exakt vad som helst. Och just nu har jag något att se fram emot. Något som kommer att göra de allra gråaste dagarna färgglada. Något som kommer att göra mina grå dagar lättare att ta sig igenom. Jag längtar redan så mycket. Exakt vad det är, det säger jag inte. Men det har något att göra med vänner och en resa.
 
Detta kommer att vara min morot framöver. Jag har redan börjat räkna ner dagarna och allt är inte ens spikat. Än så länge är vi i planeringsstadiet. Men det SKA hända och därför kommer jag att vara sådär glad och lite fnittrig i flera månader. Bara för att jag kan. För att jag har något att se fram emot.

Boklöften 2013

2013-01-06 @ 14:31:17 ? Permalink ?
 
Eftersom att jag är en riktig boknörd och är lite besatt av en blogg vid namn Beasbokhylla, där två systrar, som jag för övrigt känner, så ska jag avlägga några boklöften. För er som inte vet vad boklöften är så är det ungefär som nyårslöften, fast istället för att lova sig själv att man ska sluta röka eller gå ner i vikt, så bestämmer man sig vilka böcker man ska läsa under året. Jättekul och se om man verkligen kommer att hålla dessa löften!
 
Mina boklöften för 2013:
 
  Läsa alla böcker som står i min "att - läsa - hylla"!
 
 Läsa alla böckerna i serien Vargbröder.
 
 Läsa mer romantiska böcker.
 
 Läsa minst 50 böcker.
 
 Skriva in alla böcker jag har läst i min Läsdagbok!
 
Sen så måste jag verkligen försöka att inte påbörja flera böcker samtidigt. Det blir alltid så att en bok blir glömd och sen måste man börja om från början igen..
 
 
 
 

Femtio nyanser..

2013-01-05 @ 14:37:00 ? Permalink ?
 
Åh, nu har jag äntligen alla de tre böckerna i triologin om Anastasia Steele och Christian Grey. Inom loppet av två dagar har jag köpt dessa böcker och bok nummer två har jag redan läst till hälften! E.L James kan vara en av de bästa författarna jag någonsin läst något av! :)
 

Tidningen SKRIVA

2013-01-05 @ 12:13:22 ? Permalink ? Allmänt
Igår upptäckte jag en ny tidning i tidningshyllan på ICA. Eller ja, inte så nya kanske, men för mig var den ny. Har aldrig sett tidningen innan. SKRIVA heter tidningen och jag tyckte att den passade mig perfekt. I varje nummer får man olika tips på hur en bra roman/novell byggs upp, hur man gör storyn mer spännande, eller hur man utvecklar en karaktär.
 
Jag suger åt mig alla skrivtips jag kan få, för jag har ju den där drömmen om att bli författare, någon gång. Så jag läser, lägger undan tidningen, tänker och fortsätter sedan att läsa. Denna tidningen rekomenderar jag starkt till alla som tycker om att skriva. Du behöver inte drömma om att bli författare, denna tidning funkar för alla! :)
 

Kalle och hans vänner

2013-01-04 @ 23:30:41 ? Permalink ? Mina fotografier

En efterätt som det sprakar om

2013-01-01 @ 17:26:04 ? Permalink ? Allmänt
Igår var det ju som alla kanske vet, Nyårsafton. Kvällen spenderades tillsammans med ett gäng glada människor i Appellen, kören jag är med i. Vi åt god mat, lekte roliga lekar och hade det allmänt roligt.
 
Efter maten kom det in en härlig efterätt. Chokladmouse, jordgubbssorbet, choklad och lite sura bär (hahah..). Men det som drog till sig uppmärksamheten med denna efterrätt var dekorationen. Tomtebloss! Det blev riktigt efektfullt och häftigt.
 

RSS 2.0