Vill inte vara sjuk!

2014-02-26 @ 12:41:20 ? Permalink ? Allmänt
Näsan rinner, huvudet känns som en betongklump, kroppen känns som att den har blivit överkörd av en latsbil... Jag orkar inte att vara sjuk längre. Jag vill ju jobba, träna, träffa kompisar. Det känns som att alla måsten blir ännu mer när jag bara ligger i soffan och kollar på hela säsonger av The Big Bang Theiry (bästa serien ever, för övrigt!!). Jag vet att ingen kräver något av mig nu när jag är sjuk, men det känns som att det kommer bli mera krav när jag blir frisk. Förstår ni hur jag menar? Aja.. jag får försöka att bli frisk snart, så att jag kan börja jobba och träna igen. 
Mina bästa vänner de senaste och förmodligen närmaste dagarna.. näsdukarna är slut för längesedan, haha... 

Nu ska här virkas!!!

2014-02-20 @ 13:23:40 ? Permalink ? Allmänt
Jag har aldrig varit en person med mycket tålamod. Det jag ska göra ska gå snabbt och vara enkelt, punkt. Men samtidigt som jag är rastlös vill jag göra så himla mycket hela tiden. Just nu vill jag lära mig att göra söta Amigurmuis, små virkade figurer. Men det är svårt, pilligt och kräver både tid och tålamod. Jag har än så länge klarat av att göra en liten figur, utan att svära och kasta ifrån mig skiten allt för många gånger, haha. Jag vill så gärna kunna virka gossedjur och ge bort till de barnen som snart kommer att födas i min närhet. Det är så roligt att ge bort något som man själv har gjort! 
 
Min snälla kollgega har lånat ut fyra böcker med mönster till olika amigurmuis i. Tack Sara!! :D

Gav kroppen vad den tål

2014-02-17 @ 12:34:22 ? Permalink ? Allmänt
Alltså på riktigt. Ni förstår inte min smärta i kroppen just nu. Tror nästan inte att jag har haft en sådan här träningsvärk, någonsin! Helt sjukt. Det är ju ändå ett bevis på att jag gav kroppen vad den tålde igår på träningen. Det är i och för sig skönt att känna att man har jobbat hårt, men kanske inte på det här sättet. Jaja, imorgon har jag väl ändå ondare med tanken på att dagens träningspass skulle vara "sjukt hårt och med mycket snabbhet". Skjut mig snälla... 
 
Nepp, nu är det dags att pallra sig iväg till jobbet, ciao! :)

Varför gå om man inte skrattar?

2014-02-16 @ 11:53:00 ? Permalink ? Allmänt
Igår var jag, mina päron och min kompis och hennes päron på revy i Skara. Revyér är ju till för att man ska skratta, eller hur?! Eller, det är i alla fall det jag vill göra om jag går på en revy. Jag har sjukt dålig humor så jag skrattar åt det mesta som ingen annan skrattar åt, så för mig är det inga problem att skratta. Men igår satt det några personer brevid mig som inte ens drog på smilbanden en enda gång!! Personen till och med blängde irriterat på mig när jag skrattade så att jag grät. Alltså, varför?! Jag får väl skratta om jag vill, plus att vi var på ett ställe där det liksom var meningen att man skulle skratta och tycka det de gjorde på scenen var roligt. 
 
Aja, jag är inte bitter, inte längre. Min Lördag var i alla fall toppenbra och jag fick äta min efterlängtade Barbequebuffé, med efterättsbuffé, whioo!! Det enda minuset ifrån gårdagen var väl att jag åt upp en hel påse Gott och Blandat Super Sur, helt själv. Min tunga svider så fort jag äter eller dricker något idag, haha. Så typiskt mig..
 
Såhär såg jag ut igår. Klädd i leggings och kjol, det hör inte till vanligheterna. 

Delmålet avklarat!!

2014-02-15 @ 13:16:34 ? Permalink ?
Igår var en stor dag för mig. En dag då jag klarade av ett av de mål som jag har haft rätt så länge nu. Att springa i 30 minuter, utan att stanna. Jag klarade 40 minuter!!! Så galet nöjd, så att det nästan är jobbigt. Jag hade satt upp detta som ett delmål i min träningsdagbok och det skulle jag klara någon gång i Januari/Februari. Två veckor in i Februari är det målet redan avklarat. Nu är det milen som väntar, men det får bli till sommaren, då jäklar!
 
Det var fler gånger under den löprundan som jag kände att jag bara ville ge upp, att det var sjukt långt hem. Men jag gav aldrig upp. Jag struntade i den där dumma rösten i mitt huvud som sa åt mig att sakta ner och börja gå istället. Jag skulle klara mig de sista kilometrarna hem. Skit samma att jag inte sprang i samma tempo hela tiden, det som räknas är att jag faktiskt sprang överhuvudtaget. Nästa gång ska jag se till att ladda upp med musik, så slipper jag lyssna på mina egna flåsande andetag..
 
 
 

Fredagspepp

2014-02-14 @ 22:37:14 ? Permalink ?
Idag känner jag mig lite extra bra och därför tänkte jag att jag skulle haka på något som Sojka har kommit på. Man listar några saker varje fredag som man tycker om med sig själv. Det kan vara allt ifrån utseende till en bra egenskap, eller till något som man har åstadkommit. 
 
Jag är envis och klarar det mesta bara jag ger mig f*n på att jag ska klara av det.
* Jag har idag lyckats springa i hela 40 minuter utan att stanna. Såå nöjd och stolt!
* Jag börjar tycka mer och mer om mina läppar, ja konstig kroppsdel att tycka om, men har börjat inse att det inte är något fel på dem.
* Min hårfärg just nu ser väldigt naturlig ut och jag har under veckan fått många kommentarer från folk som tror att det är min riktiga hårfärg. Mamma och pappa, varför gjorde ni mig inte till en liten rödhårig bebis?!
 
Måste erkänna en sak.. insåg att mitt hår var såå sjukt snyggt precis när jag hade fått av mig pyjamasen, så jag drog på mig en snygg tröja över och tog väldigt många kort. Bara för att mitt hår för en gångs skull hade blivit vågigt av sig självt, haha. 

En kväll i goa vänners sällskap

2014-02-12 @ 20:34:30 ? Permalink ? Allmänt
Det jobbigaste med att man har slutat gymnasiet är att man inte längre träffar sina kompisar varenda dag, det är verkligen jobbigt. Och nu när en del av oss jobbar och en del går i skolan så är det rätt svårt att få ihop det. Men igår fick vi till en dag då i alla fall tre av oss fem Spice Girls kunde. Som vanligt när vi träffas så är det mat som står högst upp på schemat, så det var det vi grejade med under i stort sett hela kvällen. Laga mat och äta mat, det är det vi är bra på, hahaha. 
 
Moas hitte-på-mat, haha. Nee, men har man en kompis som är vegitarian så får man helt enkelt rätta sig efter det. Skitgott var det i alla fall, fast jag fuskade lite och åt rätten med bacon till.
 
Hahah, guud.. hade tänkt ta en jättebra matbild, men det blev ju som det blev, haha...
Goaste fruktsalladen ever! Mumma!

I bakartagen

2014-02-09 @ 11:18:54 ? Permalink ?
Efter förra veckans bravader med den oh så ljuvliga ahlgrens bilar pannacottan, så har jag blivit mer och mer sugen på att baka. Sitter och kollar runt dagligen på nya recept på nätet, bläddrar i mina bakböcker och märker ut de recept som jag helst av allt vill prova på, någon gång. Och inte blir det bättre när mamma kommer hem med två påsar av mitt absoluta favoritgodis, M&M´s. De har stått och stirrat på mig från min brudkista i över en vecka och jag har bara blundat när jag gått förbi dem. Men igår så tog jag med en av påsarna ner till köket där den fick möta sitt öde. Jag bakade två olika sorters kakor, en brownie och en.. ja, en platt kaka med choklad och bitar av M&M´s på. Det var riktigt riktigt gott, dock kunde Browniesen varit lite mildare i smaken. 
 
Mums, säger jag bara!! Recept kommer att komma upp inom kort :)!

Nya glajjer på G!

2014-02-08 @ 13:36:56 ? Permalink ? Allmänt
Efter att ha haft samma glasögon i snart 3 år (ja det kanske inte är så mycket.. men har fått sämre syn..) så har jag tagit mig i kragen och gått på en synundersökning och bestämt mig för att skaffa nya glasögon, plus linser! Herregud, vad är det jag ger mig in på? Linser känns bara som ett onödigt bökande, som jag inte kommer orka med. Menmen, om jag ska se något på fotbollsträningarna så måste jag ju helt enkelt ha linser, punkt.
 
Tog med mig fyra par hem för att testa, men jag visste redan vilka jag ville ha, kändes som en rutingrej att ta med flera än ett par hem. Nummer ett uppifrån kommer det att bli, älskar dem! De är såå mig. Sa jag att jag älskade dem?! 
 

Recept; Nutella Bites

2014-02-06 @ 18:13:15 ? Permalink ?
Igår var det den internationella Nutelladagen, tackar radion för att jag fick reda på detta. NutellaNörd som jag är så blev jag ju helt tokig och förbannade mig själv över att jag bara äter sötsaker på Lördagar.. Men, ibland måste man synda, så idag gjorde jag det. Slängde ihop några Nutella Bites, recept hittade jag på nätet. Och tänkte dela med mig av detta, då det blev riktigt supergott. 
 
 Det här behöver du; 
* Valfritt antal bananer
* Nutella
* Blockchoklad (vanligt mjölkchoklad går lika bra)
 
Såhär gör du; 
 
Skala bananerna och skiva upp dem i små "slantar", så att det blir ett jämt antal. Lägg ut en klick Nutella på hälften av bananerna och lägg sedan de resterande bananerna över de med Nutellan på. Så att det blir som en liten minihamburgare, av banan och Nutella. Lägg upp på en tallrik, eller plåt och låt stå i frysen i cirka en timme. Smält choklad i ett vattenbad och doppa "Bitsen" i choklad och lägg tillbaks på tallriken/plåten. Ställ in i frysen i tre timmar och ta sedan ut dem och ät upp dem allihop på en gång!! Eller så låter du någon i familjen/kompis smaka. 
 
 
 

Recept på Oreo-cheescaken

2014-02-05 @ 11:23:53 ? Permalink ?
 
Oreobotten:
* 150 gram Oreokex
* 75 gram smält smör
 
Hur man gör: Dela oreokexen och skrapa bort fyllningen. Krossa eller mixa kexen till fina smulor och blanda med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform . Tryck ut degen i ett jämt lager. Låt stå i kylen i cirka 20 minuter.
 
Cheescake:
* 300 gram philadelphiaost
* 250 gram Ricotta
* 1 3/4 dl strösocker
* 3 Deciliter vispgrädde
* 3 teskedar vaniljsocker
 
Hur man gör: Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla ur skålen. Häll smeten över oreobotten. Täck tårtan med platsfolie och låt stå i frysen i cirka 6-8 timmar. Ta ut den lite mer än 30 minuter innan servering. Dekorera gärna med några goda bär, så som hallon, blåbär eller jordgubbe. Det går lika bra med choklad eller något annat smarrigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheesecake & Ahlgrensbilar-pannacotta

2014-02-02 @ 17:33:51 ? Permalink ? Allmänt
Det är ju inget kalas utan massor utav godsaker, eller hur? Här hemma är det allt som oftast efterätt direkt efter maten och sisådär en/två timmar efter maten är det dags för kaffe, kakor och sedan tårta. Idag var det jag som stod för desserten och syster Ida som stod för "tårtan". Jag hittade ett recept på Facebook för några dagar sedan som jag blev sugen på att testa, nämligen Ahlgrensbilar pannacotta. Och ja, det var riktigt gott, men man blev väldigt vääldigt mätt. Jag orkade inte röra mig efter. Tårtan som Ida hade gjort var en Cheescake med oreobotten, jättegod och också denna var min idé då jag åt den på en tjejkväll i Skara för någon månad sedan. 
 
Det syns inte så bra på bilden, men jag har gjort tre olika lager. Underst är det grönt, mitten är vitt och överst är det rosa. Nästa gång ska jag ha i karamellfärg så att färgerna träder fram mer. Riktigt nöjd över att jag klarade av att göra något så gott helt själv, för en gångs skull.

Animal Print Pants Outta Control!

2014-02-02 @ 12:52:24 ? Permalink ?
Nu är det dags att fira syster Ida som faktiskt fyllde hela 21 år häromdagen! För att göra det hela lite mer festligt och lätta upp den gråa stämningen så sprang jag iväg till Savannen och fångade en Zebra som jag sedan gjorde om till ett par byxor, haha. Nej, men skämt åsido. Har aldrig ägt ett par skönare och snyggare byxor än dessa!! :)
 
 
 

Fyndat på Ur&Penn

2014-02-01 @ 15:56:05 ? Permalink ?
Åh, vad jag älskar att handla saker som det är extrapris på, såå underbart! Igår hade Ur&Penn ett jättebra erbjudande, 25 kronor på alla smycken i affären. Hur bra?! Sjukt bra skulle jag vilja säga. Jag är lite snål när det kommer till smycken, för jag vet att jag inte brukar använda det så mycket, så då är det bra om man kan köpa snygga smycken för en billig peng. Jag slog på stort och köpte tre halsband, supersnygga! Två av dem föll jag för direkt och det tredje var jag lite tveksam till. Men efter lite betänketid så tog jag med det till kassan och betalade. Tänkte att i värsta fall så kan väl Syster Ida få det, om jag inte vill ha det. 
 
Här har vi dem, allihop på samma bild. Det längst till vänster ser lite ut som ett hundhalsband, men det passar väldigt bra till lite finare toppar och klänningar. De två andra är ju helt underbara! Det är ju ugglor för skjuttsingen, då kan det inte vara fult!! 

RSS 2.0